Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Miliardarul Elon Musk ne oferă „argumentul suprem” pentru care extratereştrii nu există! Ce se ascunde în spatele acestei afirmaţii?


În februarie 2021, miliardarul Elon Musk dă un interviu în care vorbeşte printre altele şi despre extratereştri. Contrar multor aşteptări, el îşi exprimă scepticismul cu privire la existenţa extratereştrilor în Univers: “Sincer, cred că aș ști dacă ar exista extratereștri. Adică, dacă ei ar vrea ca noi să știm despre ei, extratereştrii ar putea să apară și să meargă pe o stradă principală şi să strige în gura mare: “Hei, sunt un extraterestru, veniţi să mă verificaţi! Iată nava mea spațială, tocmai am aterizat în mijlocul lui Times Square”. Atunci, ne-am spune: „Bine, te credem”. Citiţi mai multe în acest articol pe care l-am scris atunci: O schimbare radicală şi şocantă a opiniei lui Elon Musk (al doilea cel mai bogat om de pe planetă) cu privire la existenţa extratereştrilor.

Spuneam atunci că aceasta reprezintă o schimbare la 180 de grade a opiniei privind existenţa extratereştrilor. Într-un tweet din 31 iulie 2020, Elon Musk spunea clar că “extratereştrii au construit piramidele egiptene”. Acum, el spune că extratereştrii nu există, până când nu apar dovezi concrete. De ce o schimbare atât de radicală a opiniei sale? A fost cumva şantajat / forţat să iasă în public şi să-şi exprime pesimismul privind existenţa extratereştrilor?

Acum însă, Elon Musk îşi păstrează opinia din februarie 2021 cu privire la extratereştri, postând pe Twitter „argumentul cel mai puternic împotriva existenţei extratereştrilor”. În postarea de pe Twitter, Elon Musk prezintă o diagramă cu 2 grafice. În primul grafic, ni se prezintă evoluţia rezoluţiei foto din secolul al XIX-lea până în prezent, care a crescut în mod exponenţial. În al doilea grafic, ni se arată că toate fotografiile cu presupuşii extratereştri au o rezoluţie atât de slabă, ca şi cum industria foto n-ar fi evoluat deloc.

Deşi pare că are dreptate la prima vedere, Elon Musk greşeşte nepermis de mult pentru un inovator de excepţie, aşa cum se pretinde a fi el. În primul rând, oricine care are cunoştinţe foto de bază ştie faptul că nu rezoluţia foto este determinantă pentru a stabili calitatea fotografică, ci mărimea senzorului foto. Astfel, deşi camerele foto de pe telefoanele Samsaung Galaxy S21 au rezoluţii de peste 100 megapixeli, fotografiile scoase cu ele sunt mult mai slabe decât cele ale camerelor semiprofesioniste Sony cu rezoluţie de 24 megapixeli, de exemplu, pentru că acestea din urmă au senzori foto mult mai mari (APS-C sau Full Frame, faţă de senzorii de 1/1.33″ ale telefoanelor Samsung). Un senzor mare presupune captarea mai bună a luminii.

Multe din fotografiile cu presupuşi extratereştri sau OZN-uri au o calitate slabă şi asta pentru că marea majoritatea au fost făcute cu telefonul; nu ştiu dacă am văzut până acum o fotografie cu un extraterestru realizată cu ajutorul unui aparat foto profesionist. De ce? Pentru că foarte puţini poartă cu ei pe stradă asemenea echipamente, care sunt destul de greu de manevrat, foarte mulţi având la îndemână telefonul mobil, cu ajutorul căruia se pot obţine fotografii acceptabile. Însă, dacă aceşti extratereştri se află în nave care se mişcă extrem de repede sau călătoresc noaptea sau în condiţii de lumină scăzută, atunci e şi normal ca marea majoritate a fotografiilor făcute cu telefonul să iasă proaste, indiferent de mărimea megapixelilor.

A nu se uita însă că în aprilie 2020, Pentagonul a publicat 3 videoclipuri (ce nu sunt de o calitate extraordinară), dar în care apar 3 OZN-uri ce se mişcau extrem de repede şi care e posibil să fi fost de origine extraterestră (vedeţi articolul Se pregăteşte marea dezvăluire a prezenţei extratereştrilor pe Terra? Pentagonul a publicat, pe 27 aprilie 2020, 3 videoclipuri oficiale ale Armatei Americane în care se recunoaşte prezenţa unor OZN-uri misterioase).


Lasă un comentariu