O schimbare radicală şi şocantă a opiniei lui Elon Musk (al doilea cel mai bogat om de pe planetă) cu privire la existenţa extratereştrilor


În timpul unui interviu recent, preşedintele lui SpaceX, miliardarul Elon Musk (al doilea cel mai bogat om de pe planetă) a vorbit despre extratereştri și inutilitatea căutării lor. Având în vedere intenţia sa de a trimite oameni pe Marte în deceniile următoare, Musk nu este cu siguranță dezinteresat să-şi pună întrebări cu privire la posibilitatea unei vieți extraterestre inteligente în Univers.

Vorbind în timpul unui episod din „The Joe Rogan Experience”, Elon Musk pare a fi oarecum sceptic cu privire la acest subiect. „Sincer, cred că aș ști dacă ar exista extratereștri”, a spus el. „Adică, dacă ei ar vrea ca noi să știm despre ei, extratereştrii ar putea să apară și să meargă pe o stradă principală şi să strige în gura mare: „Hei, sunt un extraterestru, veniţi să mă verificaţi! Iată nava mea spațială, tocmai am aterizat în mijlocul lui Times Square”. Atunci, ne-am spune: „Bine, te credem”.

Prezentatorul emisiunii l-a întrebat pe Musk cât de mult s-a gândit la OZN-uri în timpul lucrului său la SpaceX. „Deloc”, a răspuns el. „Dacă vor apărea, mi-aş spune: „Minunat, aceasta este o informație nouă. Unde ați fost până acum?” Dacă văd câteva dovezi despre extratereștri, atunci voi fi primul entuziasmat despre existenţa lor”.

În ceea ce privește găsirea de dovezi ale vieții extraterestre, Musk este convins că aceasta este o pierdere de timp. „Dacă există extratereștri, ei sunt foarte subtili”, a spus el. „Sunt destul de timizi. Din câte ne putem da seama, ei nu există și nici nu vedem semnale provenind de la un alt sistem solar.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): altpress.com

P.S. Foarte ciudată din partea lui Elon Musk schimbarea la 180 de grade a opiniei privind existenţa extratereştrilor. Într-un tweet din 31 iulie 2020, Elon Musk spunea clar că „extratereştrii au construit piramidele egiptene”. Acum, el spune că extratereştrii nu există, până când nu apar dovezi concrete. Dar, cum rămâne cu piramidele egiptene, Elon Musk? Nu constituie ele „dovada supremă” că extratereştrii există, aşa cum ai spus tu acum jumătate de an? De ce o schimbare atât de radicală a opiniei sale? A fost cumva şantajat / forţat să iasă în public şi să-şi exprime pesimismul privind existenţa extratereştrilor?


Lasă un comentariu