Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ciudata sectă a Yazidiţilor din Irak – cei care îl adoră pe Satana sub forma unui “Înger Păun”

1699

blankÎntr-o revistă din 1936, citeam câteva cuvinte despre Yazidiţi, o sectă inofensivă care trăieşte în Irak, la graniţa cu Siria. Vă citez din acea revistă:

“Este o sectă foarte ciudată, care adoră pe Satan; ei sunt de părere, că dracul fiind rău, trebuie luat cu binele, pe când Dumnezeu, care din fire este binevoitor, rămâne bun întotdeauna.

Yazidiţii au doi profeţi; Păunul şi Isus, pe când divinitatea la ei iau forma unui şarpe negru. De altfel, toate templele lor sunt împodobite cu imaginea şarpelui. Şase păuni sacri, sunt pentru păzitorii lor un izvor de bogăţie, deoarece fiecare Yazid se simte foarte fericit când i se dă putinţa să găzduiască câtva timp animalul sfânt”.

De fapt, Yazidiţii nu-l adoră direct pe Satan; ei spun că adoră nişte fiinţe divine care îi protejează, dar, de fapt, fiinţele divine ar fi diavoli (conform islamismului). Oricum, şarpele (simbolul lor din temple) a fost întotdeauna văzut ca un simbol al diavolului (să ne amintim doar de şarpele din Grădina Edenului, cel care a ispitit-o pe Eva). Melek Taws (Îngerul Păun), liderul celor şase îngeri, cel creat în a 40-a zi de către Dumnezeu, este identificat în islam și creștinism cu Satana. De altfel, yazidiții consideră că relele vin din spiritul și inima cu care au fost înzestrați oamenii și nu de la diavol.

Mai există o particularitate ciudată la Yazidiţi. Ei susţin că sunt singurii care se trag din sămânţa lui Adam, pe când restul lumii s-ar trage din Eva. Legenda sună aşa: înainte de a li se fi dat se*ul (bărbat / femeie), Adam și Eva se certau asupra faptului că fiecare dorea să fie cel care va purta copii și, astfel, fiecare și-a pus sămânța într-un ulcior care a fost mai apoi închis. Când cei doi și-au deschis ulcioarele, în cel al lui Adam se afla un băiețel și o fetiță, iar în cel al Evei insecte și ființe neplăcute. Copiii lui Adam au crescut și s-au căsătorit dând naștere copiilor ce vor fi mai apoi cunoscuți sub numele de yazidiți. Mie această legendă ciudată îmi sună mai degrabă a inginerie genetică…

În concluzie, Yazidiţii au o credinţă care reprezintă un amestec între islamism şi vechile credinţe persane, in special zoroastrism.

Orgoni Crystal