Potopul lui Noe a fost produs de explozia planetei Saturn?


Saturn nu e planetă uşor de observat pe cerul nopţii. Şi asta datorită mişcării sale lente, un ochi neavizat ar distinge-o greu de celelalte stele înconjurătoare. În multe civilizaţii vechi, Saturn este numit drept „soare”. Numele uzual al lui Saturn în astronomia caldeeană a fost „Alap-Shamas”, însemnând „steaua Soarelui”. Diodor din Sicilia explică acest nume întrucât Saturn a fost cea mai vizibilă dintre toate planetele. Autorul latin Caius Hyginus (64 î.Hr.-17 d.Hr.) a scris că Saturn mai este cunoscut şi sub numele de „Soare”. În textele astrologice babiloniene, cuvântul „Shamash” a fost folosit pentru a desemna planeta Saturn; prin cuvântul „Soare”, astrologii babilonieni înţelegeau de fapt „steaua Soarelui”, adică planeta Saturn. Un alt nume babilonian pentru Saturn este „Ninib”, care străluceşte „la fel ca Soarele”. El era cunoscut ca „UT-GAL-LU”, „marele Soarele al furtunilor”. Grecii denumeau planeta Saturn drept „Phaenon”, adică „strălucitoarea”.

Se pune următoarea întrebare însă: dacă Saturn a fost întotdeauna o planetă greu de observat, cum de vechii antici se refereau la această planetă ca fiind „Soarele” sau „strălucitoarea”? Vechii astrologi au asociat cea mai palidă şi mai înceată dintre planete ca fiind „steaua care ne oferă lumină şi viaţă”.

 

În „Bhagavat Gita” există următoarea descriere a unei zeiţe: “Dacă strălucirea a o mie de sori ar fi apărut odată pe cer, aceasta ar fi fost ca splendoarea celui puternic … zguduirea lumilor.”

 

Aşadar, dacă luăm în considerare toate aceste date mitologice, am putea ajunge la concluzia că Saturn a explodat în vechime, asemenea unei nove pline de lumină. Data exactă a acestei explozii e greu de făcut, dar e posibil să fi avut în urmă cu circa 10.000 de ani în urmă. Sistemul solar a fost iluminat de steaua aceasta care a explodat, şi într-o săptămână de zile Pământul a fost acoperit de apele de origine saturniană. Aşadar, potopul lui Noe din Biblie a fost provocat de Saturn…

Ce dovezi mitologice mai sunt precum că Saturn s-ar afla la originea potopului biblic?

* În lucrarea „Tetrabiblos” de Ptolomeu, acesta atribuie planetei Saturn toate inundaţiile şi catastrofele provocate de „apele înalte”;

* Prezenţa planetei Saturn în zodia Vărsătorului, ce se aşteaptă în a aduce potopuri, este atestată, printre altele şi de la autorul roman Lucan;

* Într-o lucrare intitulată „Speculum astrologiae”, Junctinus crede că inundaţiile se datorează „cometelor” planetei Saturn;

* Plinius cel Tânăr, în „Istoria naturală”, crede că ploi grele apar după tranziţiile lui Saturn. În acelaşi timp, Servius credea că „Saturn este zeul ploilor”.

* În povestea caldeeană despre potop, Kronos (Saturn) i-a dezvăluit regelui Xisuthros că un potop universal ar începe pe data de 15 a lunii Dasios, apele venind de deasupra. 

 


Lasă un comentariu