Anomalii ectoplasmatice atomofage…adică fantome care se plimbă prin reactoarele nucleare

203

“Am lucrat zece ani la centrala nucleară de la Kozlodui, dar anul trecut am fost concediat”, declara inginerul bulgar Stoian Todorov (citat de revista “Paranormal”). “De ce? Pentru că am văzut într-o noapte, prin ’90, o siluetă eterică intrând în miezul reactorului, acolo unde au loc reacţiile atomice. În aceeaşi noapte, au avut loc defecţiuni, s-a dat alarma, n-a lipsit mult să se producă explozii. Am crezut că am halucinaţii, dar după câţiva ani am văzut din nou apariţia aceea intrând în reactor prin peretele acestuia. După numai câteva minute, s-a dat alarma şi au fost scăpări (e drept, minore) de radioactivitate în atmosferă”.

În 1994, Todorov a avut iar o experienţă apariţională: “Era în întuneric şi emitea nişte sunete, ca nişte gemete, care mi-au făcut părul măciucă în cap. Şi bineînţeles, în aceeaşi noapte, a avut loc iarăşi o defecţiune gravă. Am raportat din nou ce văzusem, şi a doua zi am fost dat afară, declarat cu acte medicale în regulă ‘schizofrenic şi alcoolic’ şi ameninţat că ‘subminez economia naţională’ dacă mai pomenesc cuiva de Kozloghost, cum denumisem eu stafia aceea”.

Devenit şomer, inginerul bulgar începuse să creadă că este într-adevăr bolnav psihic; asta până în momentul în care a aflat că şi alţi foşti lucrători la Kozlodui avuseseră experienţe asemănătoare cu a lui.

“Am aflat – spune el – că nu eram singurul care văzusem sinistra creatură, sau ce o fi fost. Mai mult, vorbind după aceea cu nişte foşti ingineri de la Cernobîl, am constatat cu stupoare că şi ei văzuseră fantoma, mai ales în lăţimile săptămâni care au precedat celebrul dezastru din aprilie 1986!”

Nişte ziarişti ruşi, germani şi ucrainieni pretind a fi descoperit în arhivele KGB-ului din Minsk fragmente dintr-un dosar secret din 1979, în care se scrie despre enigmatice “anomalii ectoplasmatice atomofage” prezente în centralele atomo-electrice. Chiar că ţi se face părul măciucă în cap!