O idee fantastică: omul, în momentul morţii, se va naşte automat în alt Univers paralel!

  •  
  •  
  •  
  •  

Jason era cel mai fericit om de pe lume. Avea un băieţel minunat cu ochi albaştri şi o soţie absolut superbă. Însă ziua de 3 mai 2010 fu una fatidică pentru el. Băieţelul său scăpă mingea pe stradă…tatăl alergă după minge, însă nu observă un camion care trecu în viteză şi…Jason fu pur şi simplu spulberat. Nu mai avu nicio şansă de supravieţuire. Adică, muri. Dar el era mort pentru această viaţă, pentru acest Univers. Şi asta pentru că nu-i fu mică mirarea lui Jason când, după moartea sa, se trezi în alt Univers. O lume cu totul diferită faţă de cea a noastră… Oare Jason va trăi pentru totdeauna în acel nou Univers ce-i apăru după moartea sa?

Am început acest articol cu o mică povestire, pentru a ilustra o idee oarecum fascinantă la întrebarea: „Ce se întâmplă cu omul după moartea sa?” Ateismul nu crede în viaţă după moarte, pentru această doctrină totul terminându-se în acest Univers. Trei dintre marile religii (creştinismul, islamismul şi iudaismul) cred că omul va ajunge în iad sau în paradis, în funcţie de păcatele sau virtuţile sale. Acolo, însă, îşi va petrece o eternitate, ceea ce este oarecum nedrept. Alte religii, ca budismul sau hinduismul, cred în reîncarnare, ceea ce înseamnă că omul, după moartea sa, va reveni în acest Univers, într-un mod ciclic, până când va atinge desăvârşirea spirituală. Eu însă propun o altă idee, care însă nu-şi propune de a contrazice principiile religioase privind moartea. E doar prezint o idee, o alternativă, care poate fi, la fel de bine, una fantastică.

Ce-aţi spune dacă, la moartea unui om, acesta nu ajunge nici în paradis şi nici în iad, şi nici nu se reîncarnează, ci pur şi simplu ajunge în alt Univers? Poate într-un univers paralel. Odată cu moartea în acest Univers, în acel moment el se va naşte în alt Univers. Acolo, el va petrece o anumită perioadă de timp, după care va muri şi se va renaşte într-un nou Univers. Şi ciclul poate continua astfel, la infinit. Întrucât noi nu ne amintim nimic din viaţa noastră din Universul precedent, în care am trăit, înainte de a ne naşte aici, probabil că amintirile privind vieţile trecute în alte Universuri s-au pierdut. Sau poate că rămân în subconştientul nostru, dar noi nu le putem accesa. Oricum, totul este doar o idee…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu