Cadavru descoperit cu ajutorul horoscopului

0
3

horoscopDacă cei mai mulţi dintre noi suntem obişnuiţi să citim horoscopul mai mult din amuzament, există persoane care fac din astrologie şi metodele ei de predicţie modalităţi de descoperire a unor persoane dispărute sau de depistare a rămăşiţelor acestora.

Teoria poliţiei referitoare la moartea lui Ken Hornen şi la modul cum cadavrul său a stat ascuns timp de nouă ani într-o zonă mlăştinoasă din Anglia a fost contrazisă de unul din prietenii celui dispărut. Psihologul Antony Dust, mare amator de astrologie, a fost foarte uimit să citească într-un ziar local un articol în care se vorbea despre descoperirea rămăşiţelor domnului Ken, în paralel cu predicţiile astrologice întocmite anterior de el.

În acel horoscop i se sugera lui Ken să aibă grijă cu problemele pe care inima să le-ar putea avea ca reacţie secundară la consumul unor medicamente, pentru că apoi să se facă referire la faptul că rămăşiţele sale s-ar ascunde sub nişte pietre, în apropierea unei ape. Horoscopul a fost pus la dispoziţia poliţiei şi a dus la reconsiderarea investigaţiilor făcute anterior.

Este un lucru neobişnuit să obţii atâta acurateţe în construcţia şi interpretarea unui horoscop. Domnul Dust afirma că: M-am înşelat de multe ori în acest timp. Materialul a fost foarte amplu, dar, în mare parte, a fost o problemă de şansă.

La scurt timp după dispariţia lui Ken, pe care domnul Dust îl cunoştea din mediul profesional pe care-l frecventa, a început să-i studieze harta astrală, folosind metoda progresiilor, des folosită de astrologi pentru a localiza persoanele dispărute.

Dust a început să fie interesat de astrologie de când avea doar 12 ani, iar mai târziu şi-a concentrat atenţia asupra metodei progresiilor după ce din horoscopul său a reieşit ca un prieten va avea un accident. Acesta este un exemplu perfect a ceea ce această ramură a astrologiei poate face, a spus Dust. El a prezis că rămăşiţele lui Ken vor fi găsite undeva la nord-vest faţă de casa lui şi că autorităţile se vor chinui mult timp să-l găsească.

Numai când Dust a văzut locul în care s-a produs accidentul a înţeles cum trebuie să lucreze pentru a încheia predicţia. Este greu să spui că a fost numai noroc sau că şansa a fost de partea noastră. Autorităţile m-au luat în seamă pentru că nu aveau nici un alt indiciu, dar ei vedeau în mine un ciudat cu idei trăsnite.

Poliţiştii au găsit rămăşiţele lui Ken la câteva sute de metri depărtare de căsuţa lui de vacanţă, lângă doi bolovani mari, într-o baltă plină cu stuf.

Din articolul apărut în ziar Dust a aflat când Ken a vorbit ultima oară cu fratele lui, Arthur: noiembrie 7, 1995, ora 16.35 şi a construit harta pornind de la această oră. Astrologii realizează horoscopul unei persoane dispărute utilizând timpul şi locul unde aceasta a fost văzută sau auzită ultima oară. Bazându-se pe două milenii de observaţii, astrologii au descoperit că semnul zodiacal care se află la orizont poate da un indiciu asupra dispariţiei unei persoane. Atunci când Ken a dispărut, semnul Berbecului se afla la orizont, a spus Dust care a afirmat că acest lucru a fost pentru el un indiciu extrem de important.

Din harta sa Dust a prezis că în jurul datei de 15 iulie va putea fi publicată cauza morţii prietenului său. Medicii care au sarcina de a depista cauza morţii lui Ken încă mai examinează rămăşiţele lui pământeşti şi alte evidenţe colectate de poliţie încă din luna aprilie. Şeful poliţiei locale, care conduce investigaţiile legate de moartea lui Ken, a afirmat că predicţiile astrologice nu influenţează în nici un fel cercetările. El a spus că nu crede în clarvăzători, astrologi şi stele, ci doar în dovezi clare, materiale.

De altfel, el se consideră a fi cel mai mare sceptic, iar Dust a afirmat că predicţiile astrologice nu pot fi dezvăluite decât după aproximativ două decade din harta astrologică. Dust a spus că uneori predicţiile sale devin evidente pe cei care ţin mai mult de şansă.