Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

OZN-uri ciudate în tabloul „Tebaida” de acum 6 secole

 • 585
 •  
 •  
 •  
  585
  Shares

blankSunt de remarcat în mod deosebit şi zecile de reprezentări medievale şi renascentiste din tablouri, goblenuri şi icoane care înfăţişează nişte obiecte ciudate ce seamănă în mod izbitor cu farfuriile zburătoare moderne.

Într-un goblen lucrat în lână şi mătase datând din anul 1303, un „Magnificat” păstrat în Bazilica Notre Dame a Beaune (Bourgogne, Franţa) ies în evidenţă diferite imagini de obiecte în formă de „pălărie de preot” (sau discuri cu cupolă) care par a zbura deasupra oraşului, în spatele unor doamne. Un obiect aproape identic se află într-un „Magnificat” din secolul al XV-lea; interpretările care i-au fost date sunt numeroase şi anume de la OZN-uri şi nişte munţi stilizaţi, în cazul goblenului (care prin conformaţia lui nu se pretează la desene tridimensionale) şi până la reprezentarea unor adevărate pălării de preoţi aflate în zbor. Aceste din urmă obiecte erau înfăţişate în multe tablouri de către pictori rebeli la autoritatea ecleziastică (pentru care erau siliţi să lucreze) care-şi luau o revanşă simbolică, denunţând într-o manieră criptică corupţia bisericească (prin imaginea pălăriei care se îndepărta de Dumnezeu în zbor).

Un exemplu admirabil în acest sens ne este dat de tabloul La Tebaide (Tebaida) de Paolo Uccello (1397-1475) care ilustrează dezvoltarea monahismului; în partea stângă a tabloului este înfăţişat un înger cât se poate de ciudat, într-un „romb sacru”, care i se arată unui călugăr; în partea dreaptă atrage atenţia un călugăr pe jumătate gol stând în genunchi în faţa lui Hristos răstignit pe Golgota. Se vrea a se scoate în evidenţă puritatea tagmei monahale în contrast cu corupţia tagmei preoţeşti prin faptul că lângă monahul care se roagă se află o pălărie roşie de cardinal, o pălărie care zboară lăsând o dâră în urma ei; iar mai jos se poate observa o altă pălărie asemănătoare, de data aceasta de culoare albastru metalizat.

Să fi fost, oare pictorul martor la un eveniment OZN pe care îl va fi interpretat drept un semn ceresc, un avertisment divin? Sau ca cele înfăţişate să fi fost luate din nişte cronici vechi care se refereau la nişte apariţii reale de OZN-uri?

blank

blank


 • 585
 •  
 •  
 •  
  585
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal