Yazidismul – religia bizară din Orientul Mijlociu, care recomandă slujirea diavolului… Ce!??


Există o religie bizară în Orientul Mijlociu, care îşi are leagănul în nordul Irak-ului: yazidismul. Ea continuă în mod direct o religie antică – mazdeismul, care a fost amestecată cu elemente de islamism. Vechii adepți ai mazdeismului se bazau pe dualismul dintre Bine și Rău, iar în yazidism s-a transformat în dualismul dintre Dumnezeu şi diavol.

Yazidiții sunt de părere că la temelia lumii se afiă două forțe: forța binelui care este Dumnezeu și cea a răului, care este diavolul. Yazidiții îl consideră pe diavol ca pe un înger decăzut din vremuri imemoriale, care este izvorul răului, cauza tuturor nenorocirilor. Diavolul, în anumite ipostaze, ia chipul păunului – acesta apărând şi în reprezentările religioase ale yazidiţilor.

Yazidiţii recomandă slujirea diavolului, care se efectuează cu teamă și frică, implorare, umilință, în vreme ce închinarea la Dumnezeu se face cu recunoștință și mulțumire pentru ajutorul acordat. Teama de diavol a fost atât de groaznică, astfel încât în cele din urmă yazidiții au părăsit treptat închinarea la Dumnezeu, amintind de el doar în chip simbolic, dedicându-se in întregime slujirii diavolului. Ei motivează acest lucru prin faptul că Dumnezeu este bun și iubitor al creaturilor sale și nu le face rău, în vreme ce diavolul face numai rău. Prin urmare, conform credinței yazidite, cine dorește să cunoască fericirea trebuie să lase deoparte închinarea și slujirea lui Dumnezeu, adică a Binelui absolut, și să se închine diavolului, pentru a-i implora mila și iertarea, astfel încât răul creat de el să stea cât mai departe.

Yazidiții trăiesc în Irak, în Turcia, în nordul Siriei, în Armenia, Iran, Afghanistan și India. Ei trăiesc în general izolați, în zone greu accesibile și se ocupă în exclusivitate cu păstoritul: creșterea oilor, caprelor și măgarilor și cu cultivarea unor plante cum ar fi grâul, porumbul, lintea, năutul etc. Cărțile lor sfinte sunt „Cartea Neagră” și „Cartea Dezvăluirii”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO