Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Misterioasa sferă de cristal, recuperată dintr-o piramidă subacvatică din Bahamas – aparţinea ea civilizaţiei dispărute a Atlantidei?


În 1968, doctorul Ray Brown din Arizona, împreună cu prietenii, s-a scufundat cu prietenii lângă Bahamas, sport practicat ca şi hobby. În timpul scufundării, Brown s-a despărțit de tovarășii săi și, încercând să se reîntoarcă, a văzut deodată o formă ciudată de piramidă, care se afla pe fundul mării. Piramida avea cam 40 de înălţime, iar Brown era uimit ce suprafaţă netedă, asemenea oglinzii, avea structura de piatră, zonele de îmbinare fiind aproape invizibile.

Înotând în jurul vârfului piramidei, care părea a fi fost realizat din lapis lazuli (o piatră semipreţioasă), doctorul descoperi o intrare și hotărî să o exploreze mai departe. Trecând de-a lungul unui hol îngust, Brown ajunsese în cele din urmă într-o mică încăpere dreptunghiulară, cu un tavan în formă de piramidă. Ceea ce era uimitor era faptul că acea încăpere nu conținea alge sau corali pe pereții interiori; era imaculată. În plus, deși Brown nu adusese nicio lanternă cu el, putea totuși să vadă perfect totul în încăpere. Aceasta era foarte luminoasă, dar nu era vizibilă nicio sursă directă de lumină. Atenția lui Brown a fost atrasă de o tijă metalică din alamă de 8 centimetri în diametru, care atârna de vârful piramidei, la capătul căreia era atașată o piatră preţioasă roșie cu mai multe fațete. Direct sub tijă și piatra preţioasă, așezat în mijlocul încăperii, se afla un suport sculptat din piatră, înconjurat de o placă de piatră.

Pe placă se afla o pereche de mâini metalice, de mărime naturală, care păreau a fi înnegrite și arse, ca și cum ar fi fost supuse unei călduri extreme. Amplasată pe mâini și situată la circa 1 metru de piatra preţioasă din tavan, se afla o sferă de cristal de 8 centimetri în diametru. Brown a încercat să mişte tija și piatră prețioasă roșie din tavan, dar n-a putut. Întorcându-se la sfera de cristal, el şi-a dat seama că aceasta era uşor de desprins, aşa că a luat-o cu el când a părăsit piramida. În clipa în care a plecat, Brown a simțit o prezență și a auzit o voce care îi spunea să nu se mai întoarcă niciodată.

Temându-se că premiul său neobișnuit ar putea fi confiscat de autorităţi, dr. Brown nu a dezvăluit nimănui de existența cristalului ciudat până în 1975, când a expus cristalul pentru prima dată. Martorii care l-au văzut au avut parte de multe fenomene ciudate. În adâncul formei cristaline se observau trei imagini de piramide, una în fața celeilalte, aflate în dimensiuni descrescătoare. Unii, care au intrat în starea alfa de conştienţă a creierului, au putut distinge clar o a patra piramidă, în prim-planul celorlalte trei.

Originea misterioasă a cristalului a fost sugerată de psihologul Elizabeth Bacon din New York. Aflată în transă, ea a primit mesajul că obiectul a aparținut odinioară lui Thot, zeul egiptean care se presupune că a îngropat mai multe cunoştinţe secrete în apropierea celor trei mari piramide din Giza.

Dr. Brown a observat în forma de cristal mii de linii mici de fractură, care ar putea fi de natură electrică, formând un fel de circuit microscopic. Dintr-un anumit un unghi, susţin unii martori, și în condiții speciale, s-ar fi observat chiar şi un ochi uman. Oricum, sfera de cristal a dr. Brown a fost sursa unei varietăți de evenimente paranormale. Astfel, unii martori spun că au simţit „curenţi de aer” în apropierea ei, că au văzut lumini fantomatice, că au auzit voci bizare sau că au simțit senzații ciudate în apropierea ei. Un ac de busolă amplasat lângă sfera de cristal se va roti în sens invers acelor de ceasornic, apoi începe să se rotească în direcția opusă dacă se deplasează la doar 5 cm distanță.

Ar fi fost semnalat chiar şi un caz de vindecare pentru o persoană care a atins sfera de cristal, dar următoarea persoană care a intrat în contact cu sfera a preluat simptomele afecțiunii celeilalte persoane, ca și cum cristalul ar putea scoate și apoi să activeze bolile umane.

Cineva a propus următoarea teorie: poate că piramida scufundată din Bahamas a atras, a acumulat și a generat forțe cosmice. Tija metalică şi piatra preţioasă roşie de la capătul ei concentra și proiecta energia către sfera de cristal de dedesubt, aceasta acţionând ca un distribuitor de energie… Cine a construit toate aceste lucruri? Nu cumva vechea civilizaţie a Atlantidei, care a dispărut după „marele potop”?