A fost captat din nou un semnal misterios provenind din spaţiul extraterestru… Poate că o altă civilizaţie ţine morţiş să ne contacteze!

  •  
  •  
  •  
  •  

Conform site-ului Message To Eagle.com, un semnal misterios provenind dintr-o regiune a spaţiului situată între constelaţiile Peştii şi Berbecul, a fost captat de trei ori de telescopul Arecibo (Puerto Rico). Semnalul e foarte bizar şi nu se aseamănă cu vreun fenomen astronomic cunoscut. Cercetătorii care i-au studiat frecvenţa nu cred că e vorba de o interferenţă naturală.

Se poate spune că acest semnal a fost trimis deliberat de vreo civilizaţie extraterestră situată pe o planetă distantă? Oamenii de ştiinţă rămân prudenţi, dar nu exclud total această posibilitate.

În urmă cu câţiva ani, în 2008, astronomii au anunţat că au descoperit un semnal misterios venind din spaţiu extraterestru. Nu a fost nici prima, dar nici ultima dată când s-a auzit acest sunet misterios; SETI (organizaţia care se ocupă de găsirea vieţii artificiale în Cosmos) a fost entuziasmată despre această ştire, dar este totodată îngrijorată de faptul că semnalul n-ar putea fi niciodată să fie decodat complet. „Probabil că nu vom fi niciodată capabili să-l decodificăm. Ştim că se află ceva acolo, dar nu ştim multe despre civilizaţia lor”, a spus Dan Werthmeier, cercetător în cadrul proiectului SETI.

Semnalul a fost numit SHGb03+14a; el nu este destul de lung pentru a-i stabili sursa, dar frecvenţa sa de 1420 Mhz i-a interesat pe oamenii de ştiinţă, întrucât este frecvenţa sa principală la care hidrogenul, elementul cel mai comun din Univers, absoarbe şi emite energie. Despre natura sa, oamenii de ştiinţă au diverse opinii:

– Dr. Korpela crede că e vorba de un obiect situat pe Pământ, în apropierea telescopului, care emite la această frecvenţă;

– Jocelyn Burnell, o altă cercetătoare, e de părere că semnalul poate fi un alt fenomen astronomic necunoscut;

– Woodruff Sullivan de la Universitatea Washington din Seattle, sugerează că mesajul de la o avansată civilizaţie extraterestră ar putea rămâne nedetectat în sistemul solar.

Încă nu ştim dacă cineva încearcă să ne contacteze, dar semnalul provenind de la o galaxie foarte îndepărtată rămâne intrigant şi sperăm că într-o zi vom fi capabili să descoperim dacă este de origine naturală sau artificială.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu