Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un general american i-a vorbit unui cercetător despre cadavrul unui extraterestru, conservat în secret într-un recipient criogenic


Bob Oeschler a fost specialist al misiunilor NASA, inginer proiectant, dar şi cercetător OZN. În noiembrie 1989, Bob s-a prezentat la Pentagon în Washington DC, pentru a se întâlni cu un general care era legătura pentru proiectul Cosmic Journey în cadrul Intelligence Community. Controlul de securitate a inclus şi trecerea printr-un tip neobişnuit de ecran electronic. Iată ce a declarat inginerul:

„Semăna cu un detector de metale din cadrul securităţii aeroporturilor, dar am avut senzaţia ciudată de parcă aş fi trecut printr-un fel de sită, ca atunci când păşeşti printr-o uşă sau fereastră pentru protecţie împotriva ţânţarilor, dacă poate face cineva vreodată acest lucru. Mi-a lăsat senzaţia unor furnicături în regiunea corticală a creierului, se pare că mi-a afectat întreaga suprafaţă cerebrală: ambele emisfere cerebrale fuseseră atinse. Oarecum ameţit, dar păstrându-mi totuşi echilibrul destul de bine, am ajuns la biroul generalului însoţit de un om de pază. Acesta a ciocănit la uşă o singură dată şi fără să mai aştepte răspuns a deschis-o şi m-a introdus înăuntru. L-a salutat scurt pe general şi a închis uşa în urma mea. Generalul, care se pregătea să încheie o convorbire telefonică, m-a salutat cu surâs larg şi mi-a oferit un scaun în apropierea costisitorului său birou din lemn de cireş”.

Specialistul şi generalul au discutat despre sursele pe care Bob intenţiona să le folosească pentru o expoziţie pe teme ozenistice.  „Unul dintre cele mai şocante elemente ale discuţiei a fost referirea la un cadavru de extraterestru conservat într-un recipient criogenic”, a continuat Bob. „Generalul a descris recipientul ca un sicriu provenit dintr-o viitoare eră spaţială, cu o lampă strălucind albastru sub un capac transparent de lexan, fixat uşor înclinat astfel încât să nu arate chiar ca un coşciug. Se pare că generalul era preocupat de folosirea obiectului autentic în locul machetei şi s-a interesat despre cum credeam eu că va reacţiona opinia publică. M-a întrebat dacă publicul va crede sau nu în realitatea acestei expoziţii şi cum ar putea fi autentificată aceasta printr-un fel de plachetă oficială. Am sugerat că obiectul putea fi însoţit de un raport de autopsiere şi fotografii color, ceea ce ar acorda un plus de credibilitate.”

Bob insistă asupra faptului că ideea de a prezenta un cadavru extraterestru i s-a părut că este luată foarte în serios. „De fapt, am rămas cu impresia că au o mulţime de cadavre din care ar putea alege!” a spus el. „Generalul avusese de asemenea aceleaşi griji şi în privinţa expunerii unei nave reale în loc de machetă şi avea îndoieli despre fezabilitatea prezentării unui vehicul autentic într-un decor adecvat. Am sugerat că în cazul obiectului real ar fi de preferat dacă s-ar permite accesul publicului la bord. Obiectivul proiectului era să înlăture monopolul asupra acestor experienţe şi să fie interactiv”.

Ce s-a întâmplat în final? „Întâlnirea s-a încheiat şi a părut fructuoasă pentru ambele părţi. Am fost condus către ieşire pe un alt drum decât cel pe care venisem. Deşi am aşteptat un semn de viaţă din partea generalului, nu l-am mai văzut şi nici nu am primit vreun telefon de la el. Fără îndoială că în momentul în care a fost întreruptă subvenţionarea proiectului, generalul a abandonat această preocupare”.

 

 


Lasă un comentariu