Misterioasele cercuri din lanurile cu cereale au fost create de o imensă entitate a Pământului?


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Pe această planetă se întâmplă multe evenimente neobișnuite, pe care unii oameni le atribuie activității extraterestre. În acest articol, ne vom referi la una dintre cele mai intrigante mistere: cercurile (precum şi alte forme geometrice) din lanurile cu cereale, care pot fi observate în toată lumea.

Aceste cercuri din culturile cu cereale par a fi mai complicate decât farsele vreunui fermier plictisit. Ele par să urmeze anumite modele, dar prezintă adesea trăsături care sunt unice pentru o anumită cultură. Marginile sunt adesea atât de netede încât par să fi fost făcute la mașină. Plantele, deși sunt îndoite constant, nu sunt niciodată complet deteriorate. De fapt, de cele mai multe ori vegetația crește natural.

În unele situații, modelele sunt pur și simplu cercuri, dar în altele, sunt modele complicate alcătuite din mai multe forme geometrice interconectate. Aceste cercuri, pe de altă parte, par puțin probabil să fi fost create de extratereștrii care folosesc planeta noastră pentru a-și rezolva problemele matematice. Dar totuşi cine le-a creat?

Când au fost descoperite primele cercuri din lanurile cu cereale?

Cea mai timpurie observare a unui astfel de fenomen a fost în 1678, în Hertfordshire, Anglia. Istoricii au descoperit că un fermier ar fi observat o lumină strălucitoare, ca focul, pe câmpul său, în noaptea în care recolta i-a fost tăiată în mod inexplicabil. Unii au speculat atunci că „diavolul cosise câmpul cu coasa”.

De atunci, cercurile din lanurile cu cereale au crescut în popularitate, mulți oameni raportând dezvoltarea unor modele identice pe terenurile lor. Aceste forme ciudate au crescut atât în ​​dimensiune, cât și în complexitate începând cu anii 2000. Un cercetător din Regatul Unit a constatat că aceste cercuri – „crop circles” (în limba engleză) au fost create frecvent în apropierea drumurilor, mai ales în zonele foarte populate și în apropierea monumentelor de patrimoniu cultural. Cu alte cuvinte, nu apăreau doar la întâmplare.

Care e provenienţa lor?

De ani de zile, oamenii au încercat să explice acest fenomen misterios. Mulți oameni încă mai cred că aceste cercuri sunt create de extratereștri, ca și cum ar fi un fel de mesaj de la o civilizație avansată care încearcă să comunice cu noi. Multe din aceste cercuri au fost descoperite în apropierea locurilor antice sau religioase, alimentând speculațiile despre activități extraterestre. Unele au fost descoperite lângă movile de pământ și pietre ridicate pe morminte.

Unii pasionați de teme paranormale cred că modelele cercurilor din lanurile de cereale sunt atât de complexe încât par a fi controlate de o entitate. Una dintre entitățile propuse pentru aceasta este Gaia (zeița greacă timpurie care personifică Pământul), ca o modalitate de a ne cere să oprim încălzirea globală și poluarea umană.

Există, de asemenea, speculații că cercurile misterioase sunt legate de liniile meridiane (aliniamente aparente ale locurilor cu semnificație artificială sau supranaturală în geografia unei anumite zone).

Însă, conform opiniei științifice, aceste cercuri sunt produse de oameni ca un fel de publicitate sau artă. Cea mai comună modalitate prin care un om poate să construiască o astfel de formațiune este să lege un capăt al unei frânghii de un punct de ancorare și celălalt capăt de ceva suficient de greu pentru a zdrobi plantele. De fapt, unii oameni au recunoscut că ei s-au aflat în spatele unor cercuri. Fizicienii au propus chiar că inelele mai complexe pot fi construite pur și simplu folosindu-se de GPS și de lasere.

O altă ipoteză ar fi aceea că anumite cercuri sunt consecința unor evenimente meteorologice neobișnuite, cum ar fi tornadele. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că toate cercurile s-ar putea forma în acest mod.

Marea majoritate a specialiştilor sunt de acord că multe din aceste cercuri sunt făcute ca şi farse, dar totuşi există unele care pur și simplu nu pot fi explicate.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock