În 1974, celebrul astrofizician Carl Sagan a trimis în spaţiu un mesaj extratereştrilor… iar în 2001, am primit acest răspuns!

  •  
  •  
  •  
  •  

mesajul extraterestrilorÎn 1974, Carl Sagan şi colegii săi au trimis în spațiu, prin intermediul undelor radio, un mesaj pentru a sărbători modernizarea radiotelescopului Arecibo din Puerto Rico. Acesta a fost cel mai puternic mesaj transmis vreodată în spațiu, către o aglomeraţie de stele așezate la aproximativ 25.000 de ani-lumină depărtare. Mesajul pictorial transmis printr-un semnal radio descria locația planetei noastre în sistemul nostru solar, principiile de bază ale matematicii şi ştiinţei noastre şi antena NASA folosită pentru a transmite semnalul, în speranța că acest mesaj va fi interpretat de o inteligență extraterestră. El mai includea, de asemenea, detalii despre ființe umane, cum ar fi aspectul nostru fizic și codul ADN-ului. Semnalul a fost de un milion de ori mai puternic decât o transmisiune TV tipică. Puteți vedea mesajul în fotografia de la finalul articolului.

27 ani mai târziu, în 2001, un fenomen tipic de „cercuri în lanurile cu cereale” a câștigat atenția bine meritată, părând a fi un răspuns la mesajul din 1974 şi apărând chiar lângă cel mai mare telescop din Marea Britanie, The Chilbolton. Este unul dintre cele mai uimitoare cercuri apărute vreodată, indiferent dacă a fost făcut de către oameni sau de către o inteligenţă extraterestră.

Puteţi vedea în imaginea de la începutul articolului ceea ce pare a fi răspunsul la mesajul trimis în 1974 de către NASA. Numai că, de data aceasta, mesajul descrie un sistem solar diferit, o imagine a expeditorului (la fel ca în mesajul original NASA), un ADN non-uman și o antenă cu microunde, în loc de o antenă radio, ca în mesajul NASA.

O simplă căutare Google ar fi suficientă dacă doriți să vedeți mai multe poze. Mulţi au descris acest cerc ca fiind o farsă. Ceea ce nu ar fi exclus, pentru că am amintit în articolul de ieri (Un fost inginer al Forţelor Aeriene Britanice spune adevărul: “Serviciile secrete au plătit oameni pentru a discredita şi a falsifica “cercurile din lanurile cu cereale” realizate de către extratereştri”!) că serviciile secrete britanice ar plăti oameni pentru a falsifica aceste cercuri.

Voi ce credeţi? Farsă sau chiar extratereştrii ne-au răspuns?

Mesajul transmis in spatiu de Carl Sagan

Mesajul transmis in spatiu de Carl Sagan


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner