În 1974, celebrul astrofizician Carl Sagan a trimis în spaţiu un mesaj extratereştrilor… iar în 2001, am primit acest răspuns!


mesajul extraterestrilorÎn 1974, Carl Sagan şi colegii săi au trimis în spațiu, prin intermediul undelor radio, un mesaj pentru a sărbători modernizarea radiotelescopului Arecibo din Puerto Rico. Acesta a fost cel mai puternic mesaj transmis vreodată în spațiu, către o aglomeraţie de stele așezate la aproximativ 25.000 de ani-lumină depărtare. Mesajul pictorial transmis printr-un semnal radio descria locația planetei noastre în sistemul nostru solar, principiile de bază ale matematicii şi ştiinţei noastre şi antena NASA folosită pentru a transmite semnalul, în speranța că acest mesaj va fi interpretat de o inteligență extraterestră. El mai includea, de asemenea, detalii despre ființe umane, cum ar fi aspectul nostru fizic și codul ADN-ului. Semnalul a fost de un milion de ori mai puternic decât o transmisiune TV tipică. Puteți vedea mesajul în fotografia de la finalul articolului.

27 ani mai târziu, în 2001, un fenomen tipic de „cercuri în lanurile cu cereale” a câștigat atenția bine meritată, părând a fi un răspuns la mesajul din 1974 şi apărând chiar lângă cel mai mare telescop din Marea Britanie, The Chilbolton. Este unul dintre cele mai uimitoare cercuri apărute vreodată, indiferent dacă a fost făcut de către oameni sau de către o inteligenţă extraterestră.

Puteţi vedea în imaginea de la începutul articolului ceea ce pare a fi răspunsul la mesajul trimis în 1974 de către NASA. Numai că, de data aceasta, mesajul descrie un sistem solar diferit, o imagine a expeditorului (la fel ca în mesajul original NASA), un ADN non-uman și o antenă cu microunde, în loc de o antenă radio, ca în mesajul NASA.

O simplă căutare Google ar fi suficientă dacă doriți să vedeți mai multe poze. Mulţi au descris acest cerc ca fiind o farsă. Ceea ce nu ar fi exclus, pentru că am amintit în articolul de ieri (Un fost inginer al Forţelor Aeriene Britanice spune adevărul: “Serviciile secrete au plătit oameni pentru a discredita şi a falsifica “cercurile din lanurile cu cereale” realizate de către extratereştri”!) că serviciile secrete britanice ar plăti oameni pentru a falsifica aceste cercuri.

Voi ce credeţi? Farsă sau chiar extratereştrii ne-au răspuns?

Mesajul transmis in spatiu de Carl Sagan

Mesajul transmis in spatiu de Carl Sagan

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO