Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Broaşte care trăiesc în interiorul unor stânci solide

101

broasca7Un corespondent al revistei Scientific American scria, în 1890: „Au fost înregistrate destule relatări bine întemeiate ca autenticitate despre broaşte sau broscoi râioşi care au fost descoperiţi vii, încastraţi în interiorul unor stânci solide”. Douăzeci de ani mai târziu, editorul revistei Nature combătea, spunând: „Nici nu merită să le spunem celor care susţin astfel de bazaconii că un asemenea lucru e absolut imposibil, căci a crede aşa ceva ar însemna că întreaga ştiinţă a geologiei (ca să nu vorbim de biologie) este o sumă de nonsensuri”.

Ambii au dreptate. Lucrul este absolut imposibil, în privinţa aceasta existând multe relatări autentificate. Dar William R. Corliss, probabil cea mai de seamă autoritate în materie de fenomene anormale ale naturii, căuta să împace aceste realităţi contradictorii, spunând: „Dacă se petrec miracole, atunci broaşte vii pot fi descoperite în stâncă solidă. Poate că natura acţionează în modul acesta, violând legile «logice» pe care încercăm să le impunem cu oarecare frecvenţă moderată, după modelul «tranziţiei interzise» din fizica cuantelor”.

Datorită caracterului excesiv, fenomenul broscoilor, broaştelor râioase şi al altor animale îngropate a fost rareori discutat în mediile literaturii ştiinţifice din vremurile noastre, dar a apărut adesea în revistele de specialitate din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Unul din primele exemple în această privinţă este povestea relatată de o personalitate din secolul al XVI-lea, Ambroise Pare, chirurgul-şef al lui Henric al III-lea, regele Franţei, şi retipărită în ediţia din 1761 a Registrului Anual:

„Mă aflam în apropierea locuinţei mele din satul Meudon şi priveam la pietrarul pe care tocmai îl tocmisem să spargă nişte bucăţi de stâncă mare şi dură. în mijlocul uneia din roci am descoperit un broscoi uriaş, plin de viaţă, fără nici un orificiu în stânca solidă pe unde ar fi putut pătrunde acolo… Muncitorul mi-a spus că nu era pentru prima oară când găsea un broscoi sau o altă fiinţă asemănătoare în interiorul unor mari blocuri de piatră”.

Orgoni Crystal