Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Secrete străvechi tibetane despre crearea unei forme-gând ce se transformă într-o entitate vie: tulpa


În gândurile noastre putem face orice: putem călători în locuri îndepărtate, putem întâlni oameni remarcabili și putem face tot ceea ce am visat vreodată. Dar, oamenii mistici din Tibet sunt familiarizați cu o anumită tehnică străveche, care învață pe cineva cum să creeze o formă de gândire care să poată prelua forma umană: „tulpa”.

„Tulpa” este un termen termen care în limba tibetană înseamnă „a construi”. O „tulpa” este, în esență, o entitate creată în minte. Acesta posedă capacitatea de a acționa independent și paralel de conștiința umană, fiind capabilă să gândească, și asta pentru că are liberă voință, emoții și amintiri proprii. Pe scurt, o „tulpa” este ca o persoană cu simţuri, care trăiește în capul cuiva, fiind totuşi separată de acea persoană.

Un gând poate crea o entitate non-fizică care există în planul mental şi astral. Fiecare gând generează vibrații în aura umană; acesta înseamnă o formă plutitoare, culorile ei diferind în funcție de natura și intensitatea gândirii. Aceste entități sunt numite forme de gândire și pot fi percepute vizual de clarvăzători – oameni care pot prezice evenimentele viitoare.

Potrivit misticilor, formele de gândire pot fi împărțite în trei categorii. În prima categorie găsim formele de gândire care reprezintă imaginea unui gânditor. În a doua categorie, o formă de gândire reprezintă o imagine a unui obiect material asociat cu gândul. Cea de-a treia formă de gândire este descrisă ca o imagine independentă care exprimă calitățile inerente ale unui gând.

Desigur, știm cu toții că gândurile nu sunt întotdeauna bune… În funcție de situație și de starea de spirit, gândurile noastre pot reflecta multe sentimente negative precum ură, furie, lăcomie etc. Aceste tipuri de gânduri sunt considerate a fi inferioare ca şi natură.

Conform învățăturilor oculte, formele de gândire pot fi îndreptate către indivizi. Durata, puterea unei forme de gândire și cât de departe poate călători aceasta depinde de puterea și de claritatea gândului original. Uneori oamenii încearcă să îndrepte un gând rău către o altă persoană. Acest lucru se poate încheia dezastruos: dacă forma gândirii nu se poate lega la vibrații similare în aura destinatarului, ea se revine la expeditor.

Ocazional, o formă de gândire foarte puternică poate ieși din control și, atunci când se întâmplă, se poate întoarce împotriva creatorului său. Persoanele care au cercetat acest subiect cred că formele de gândire au capacitatea de a-și asuma propria lor energie și ele par a fi independente și inteligente.

Există, de asemenea, anumite tipuri de forme de gândire care sunt foarte neobișnuite, deoarece ele sunt create spontan. Aceste forme de gândire sunt produse de mințile reunite ale unui grup, atunci când mai mulți oameni se concentrează pe aceleași gânduri sau idei.

Budiștii tibetani au experimentat tehnici pentru diferite forme de gândire și au fost capabili să creeze o formă fantomă temporară numită tulpa. Conform învățăturilor tibetane, o tulpa este creată cu ajutorul exercițiilor mentale și parapsihologice. O tulpa este o formă fantomă și rezultatul imaginației unei persoane. Dacă imaginația este suficient de puternică, o tulpa poate fi vizualizată de creatorul ei și percepută de alții.

În timpul uneia din numeroasele ei călătorii, Alexandra David-Néel (1868-1969), explorator francez, autor și cărturar al Tibetului, a creat cu succes o tulpa. Din păcate, rezultatul nu a fost ceea ce a sperat.

Doamna David-Néel a petrecut luni studiind tehnici antice tibetane și în cele din urmă a reușit să producă o tulpa. Dar, în loc să încerce să creeze o tulpa a unui zeu sau a unei zeiţe, doamna David-Néel și-a concentrat mintea și a încercat să producă un călugăr. Ea și-a dorit ca călugărul să fie „mic și gras, dar inocent și vesel”. După câteva săptămâni, ea a început să vadă câteva frânturi ale călugărului. În timp, acesta a devenit din ce în ce mai real. După câteva luni de îndeplinire a ritualului tibetan prescris, a apărut în formă fizică totală „călugărul-fantomă”.

La început, doamna David-Néel nu a observat nicio problemă cu tulpa ei. Apoi s-a întâmplat ceva… Tulpa ei a început să se transforme dintr-un călugăr gras, binevoitor într-o persoană slabă și răuvoitoare. Tulpa a făcut nişte lucruri neașteptate și nedorite; comportamentul lui devenea în fiecare zi ce trecea din ce în ce mai periculos şi supărător. Alți oameni puteau să-l vadă pe călugăr, dar acesta nu se deranja să răspundă nimănui decât creatorului său. Doamna David-Néel a înțeles că pierduse controlul asupra tulpei și că a decis să-l distrugă. Creația ei s-a transformat în ceea ce ea a numit „un coșmar viu”.

Când a încercat să distrugă tulpa, conform anumitor ritualuri tibetane, călugărul fantomatic a reușit să reziste eforturilor ei. I-au fost necesare 6 luni, pentru ca, până la urmă, călugărul să dispară.

Nu putem să spunem dacă această poveste este pe deplin adevărată. Există mai multe povestiri similare în Tibet. Cu toate acestea, deși întregul concept pare bizar, nu ar trebui să respingem tehnicile antice ale „formelor-gând” tibetane. Este un exemplu fascinant al modului în care mintea umană își poate crea propriile realități. Ar trebui să ținem cont de faptul că, în ciuda unor cercetări ample, încă știm foarte puține despre capacitățile creierului nostru…


Lasă un comentariu