Nişte semnale radio misterioase au fost captate de un radiotelescop… Semnalele provin dintr-o stea pitică roşie aflată la doar 11 ani-lumină faţă de Pământ!


Radiotelescopul de la Observatorul astronomic Arecibo din Puerto Rico va analiza mai mult o stea roșie pitică, cunoscută sub numele de Ross 128, după ce un astronom a spus că a recepţionat mai multe „semnale foarte ciudate” de la această stea în mai 2017.

„Semnalele au constat din impulsuri nepolarizate cvasi-periodice, de bandă largă, cu caracteristici foarte asemănătoare dispersiei”, a declarat Abel Mendez, astrobiolog la Universitatea Arecibo din Puerto Rico. Mendez a spus că semnalul nu pare a fi o interferență pământească, deoarece acestea sunt unice pentru Ross 128, iar observațiile altor stele imediat înainte și după aceea nu au arătat nimic asemănător.

Astrobiologul a mai spus că cele mai probabile explicații pentru semnale ar fi acestea: emisii de la stea, emisii de la un alt obiect ceresc din câmpul vizual sau o explozie radio de la un satelit aflat într-o orbită superioară.

 

Ross 128 este o stea care a apărut în mai multe povești științifico-fantastice și jocuri video despre întâlniri extraterestre. Steaua se află la mai puțin de 11 ani-lumină faţă de Pământ, în constelația Fecioara. Mendez spune că nu există garanţii că analizele Observatorului astronomic Arecibo vor rezolva misterul.

Arecibo va participa, de asemenea, şi la analiza Stelei lui Barnard, o pitică roșie cu o masă redusă, aflată la o distanţă la mai puțin de 6 ani-lumină faţă de noi.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): https://www.geekwire.com/2017/strange-ross-128-arecibo-radio/


Lasă un comentariu