Înaintea Universului nostru a mai existat un alt univers. Oare cum arăta?


Un cercetător englez susţine că a descoperit dovezi concludente că un alt Univers a existat înainte de acesta. Şi nu numai asta, el susține că Universul nostru este doar ultimul dintr-o serie infinită de universuri. Profesorul Sir Roger Penrose crede că lumea în care trăim este cea mai recentă dintr-un lung şir de universuri anterioare, răspunzând la întrebarea „ce-a fost înainte de Big Bang”.

Potrivit omului de ştiinţă mai sus menţionat, Universul nostru încă poartă urmele evenimentelor din universul anterior, distrus cu aproximativ 14 miliarde de ani în urmă. Prof. Penrose, cercetător de la Universitatea din Oxford, este unul dintre cei mai distincți fizicieni teoreticieni din lume.

Modelele științifice acceptate sugerează că Universul nostru și tot ceea ce se află în el – stele, planete și galaxii – pur şi simplu a apărut din nimic, datorită unor legi ciudate și nedescoperite care guvernează lumea sub-atomică. Modelul de inflație al nașterii Universului a fost considerat un progres major atunci când a fost propus pentru prima dată în anii 1970. Cu toate acestea, cu cât cercetăm mai mult Cosmosul, cu atât ne dăm seama că această teorie devine depăşită.

Acum, conform unui model ciclic al Universului, răspunsul la întrebarea a ceea ce a existat înainte de Cosmosul nostru este simplu: un alt univers. Profesorul Penrose și colegii lui din SUA și Polonia investighează această idee și cred că au ajuns în cele din urmă la dovezi palpabile, după ce au studiat radiațiile rămase de la Big Bang. Observate pentru prima dată de astronomi, de pe la mijlocul anilor 1960, aceste radiaţii nu s-au răspândit în mod egal în întregul Cosmos. Astronomii susțin că această inegalitate de distribuție se datorează turbulențelor care au existat atunci când Universul nostru a fost creat.

Cu toate acestea, profesorul Penrose și colegii săi consideră că aceste radiații prezintă modele care sunt compatibile cu evenimente care ar fi putut să fi avut loc într-un univers diferit care exista înainte de a noastră. Prof. Penrose sugerează că universul nostru anterior ar fi putut conține găuri negre supermasive, care ar fi putut devora toată materia fostului univers. Ulterior, aceste găuri negre masive au dispărut în exploziile așa-numitei radiații Hawking.

Cum va arăta următorul univers, după al nostru? Asemănător în mare, dar diferit în detalii…

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO