Ascultaţi – este incredibil! NASA a descoperit că stelele, planetele şi sateliţii ne oferă o „muzică celestă” incredibilă!


sunet cosmicOricât de incredibil ar suna, NASA a descoperit că numeroase corpurile cerești care alcătuiesc Universul, așa cum îl știm noi, oferă muzică! În timp ce ne uităm pe cerul nopţii și observăm nenumăratele stele de pe boltă, de multe ori am crede că nimic nu poate fi auzit în marele Cosmos în care trăim. Habar nu avem, totuşi, că Universul este, de fapt, plin cu muzică, sau mai bine zis cu „muzică celestă”.

Chiar dacă spațiul, așa cum îl știm și îl înțelegem noi, este considerat a fi un vid virtual, aceasta nu înseamnă neapărat că nu există niciun sunet în spațiul cosmic. E adevărat că noi, cu urechile noastre, nu putem auzi sunetul din spațiul cosmic; totuşi el există sub formă de vibraţii electromagnetice, care pot fi detectate cu ajutorul unui instrument special conceput de către NASA. Cu acest dispozitiv, NASA a reușit să înregistreze și să redea vibraţiile electromagnetice emise de către planete și stele în Univers. Rezultatele sunt, așa cum v-ați aștepta, mai mult decât incredibile, și mulți ar spune că acest sunet enigmatic dovedește faptul că Universul este plin de viață. De fapt, nu este doar un sunet, ci mai multe sunete, fiecare corp ceresc având o melodicitate specifică.

Potrivit fizicianului Lee Smolin, fondator al Institutului Perimeter pentru Fizică teoretică, legile naturii sunt perfect reglate, astfel încât Universul să poată adaposti viaţa. „Imaginați-vă ce s-ar întâmpla în cazul în care aceste legi s-ar schimba puțin. Universul nu ar fi atât de ospitalier și rămâne un mister de ce Universul este atât de acceptabil pentru viaţă”, spune fizicianul. Cosmologii numesc această enigmă drept „armonie perfectă”. Dacă vreuna dintre forțele naturii ar fi fost puternică sau mai slabă cu mai puțin de 1%, stelele și galaxiile nu s-ar mai fi format. Nici chiar atomii.

Sunetele planetelor, sateliţilor și stelelelor sunt mai mult decât incredibile. Aceste sunete provin din diferite surse, cum ar fi vibrațiile electronice ale planetelor şi sateliților, câmpurile lor electromagnetice, magnetosferele planetare care transformă undele radio în simfonii cereşti. Ascultați sunetele!

 


Lasă un comentariu