Audi vrea ca în loc de motorină, să folosească drept combustibil la maşini apa şi dioxidul de carbon! S-a schimbat strategia Ocultei Mondiale în ceea ce priveşte petrolul?

 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

audiUn cititor (Mihai) mi-a scris un email şi mi-a trimis un link către un articol foarte interesant în care se arată cum un mare producător auto (Audi) doreşte ca la maşinile diesel să se folosească apa şi CO2 ca şi combustibil, în loc de motorină! Incredibil, nu? Citim de pe gizmag.com:

Audi va folosi un nou combustibil pentru motoarele cu ardere internă, şi asta pentru că noua motorină va fi făcută nu din prelucrarea petrolului, ci doar dintr-un amestec cu apă și dioxid de carbon.

Procesul este următorul: hidrogenul este luat din apă, prin electroliză reversibilă. Apoi, acest hidrogen este amestecat cu CO2 (dioxid de carbon), care e transformat în monoxid de carbon (CO) în două procese chimice, iar din reacţiile rezultate se produce un lichid obținut din hidrocarburi cu lanț lung, numit – „blue crude” – care este apoi rafinat, pentru a crea produsul final, „motorina ecologică”.

Audi spune că dioxidul de carbon utilizat în procesul chimic provine dintr-o unitate de biogaz, dar o parte din CO2 este captat direct din atmosferă, absorbind gazele cu efect de seră.

Proprietăţile motorine ecologice sunt superioare proprietăţilor motorinei actuale, iar lipsa sulfului şi a uleiurilor fosile o face să fie mai ecologică. Eficiența globală a procesului de creare a combustibilului, folosind sursele regenerabile de energie este în jur de 70 la sută, susţine Audi. În plus, motorul ce foloseşte un asemenea combustibil este mai silenţios şi poluează mult mai puţin.

P.S. Foarte interesant e faptul că, în sfârşit, o mare companie producătoare auto plănuieşte să folosească şi alt combustibil decât tradiţionalul petrol, ca de exemplu acest amestec de apă şi dioxid de carbon. Tehnologia e cunoscută de foarte mult timp, dar nu s-a dorit a fi implementată pe scară largă, din motive de conspiraţie, întrucât s-a dorit a se exploata foarte mult petrolul, acest combustibil învechit şi poluant, care poate foarte bine să fie înlocuit de alte tehnologii mai curate. Există o adevărată mafie dintre Oculta Mondială şi liderii arabi care au în proprietate mari zăcăminte de petrol, pentru ca petrolul să fie folosit mult timp în industria mondială. Dar totuşi, începând din anul trecut şi continuând cu 2015 se observă o scădere mare a preţului petrolului. Iar acest anunţ al companiei Audi mă face să mă gândesc că strategia Ocultei Mondiale s-ar putea să se fi schimbat în privinţa petrolului… Să nu mai fie ea interesată în a menţine artificial preţul petrolului ridicat? Va fi o altă strategie? S-au găsit alte resurse? Iată câteva întrebări la care mă gândesc profund zilele acestea…


 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner