V-aţi închipuit vreodată cum arată Internetul wireless (wi-fi)? Iată-l în 3 poze! Dacă l-am vedea, am rămâne absolut înmărmuriţi…


wi-fi 1Articolul de mai jos a fost creat inspirându-mă de pe site-ul Popgive.com:

Internetul wireless: această energie minunată și ascunsă, care ne înconjoară peste tot și care ne conectează pe noi, oamenii, și pe toate website-urile din întreaga lume. Desigur, noi nu-l putem vedea. Dar dacă am putea-o, oare cum ar arăta Internetul wireless? Cam cum ar fi?

Exact această întrebare şi-a pus-o artistul Nicolai Lamm. Cu ajutorul astrobiologului M. Browning Vogel, domnul Lamm a creat o serie de imagini prin care putem vedea cam cum ar arăta wi-fi-ul, dacă acesta ar fi vizibil ochiului uman.

Wi-fi-ul este este un câmp energetic care se transmite sub formă de unde. Undele au o anumită înălţime şi distanţă între ele, iar ele călătoresc cu o anumită viteză. Distanţa dintre undele wi-fi este mai scurtă decât cea a undelor radio şi mai lungă decât cea a microundelor, conferind wi-fi-ului o bandă de transmisie unică ce nu poate fi perturbată de alte semnale.

Imaginea de la începutul articolului, precum şi cele de mai jos arată cum datele wi-fi, transmise într-o bandă, sunt divizate în mai multe sub-canale, care sunt colorate în roşu, galben, verde şi alte culori.

P.S. Absolut fantastic! Nu mi-am închipuit niciodată că aşa ar arăta wi-fi-ul…

wi-fi 2

wi-fi 3

 

 


Lasă un comentariu