Enigme ale ştiinţei: de ce fierul se topeşte la o temperatură de 1530ºC, aurul la 1063ºC, cuprul la 1083ºC şi hidrogenul la -259ºC? Şi multe altele…


Nu există o explicaţie logică şi completă a proprietăţilor milioanelor de creaţii mobile şi imobile existente în Univers. Dacă proprietăţile organismelor mobile sunt mai dificil de înţeles, nici măcar nu cunoaştem sursa proprietăţilor organismelor imobile. De exemplu, de ce fierul se topeşte la o temperatură de 1530ºC, aurul la 1063ºC, cuprul la 1083ºC şi hidrogenul la -259ºC? De asemenea, care este sursa sutelor de alte proprietăţi ale fierului, cuprului, aurului, argintului, siliconului, diamantului, ţiţeiului, lemnului şi altor astfel de substanţe naturale? Explicaţiile ştiinţifice ale acestor proprietăţi în raport cu compoziţiile lor chimice nu duc nicăieri. Trebuie să ştim, în primul rând, cum au apărut aceste substanţe chimice şi proprietăţile lor.

Apoi, care este originea gustului sării sau zahărului? De ce razele soarelui oferă lumină, căldură şi energie? Care este sursa fertilităţii pământului? De ce aerul pe care îl respirăm ne susţine viaţa? Care este sursa proprietăţilor apei? De ce variaţia temperaturii transformă apa lichidă în starea sa gazoasă sau solidă?

Similar, explicaţiile privind organismele mobile şi proprietăţile lor de auto-reproducere se află dincolo de orice explicaţie. De ce o sămânţă de mango produce o anumită varietate de copac şi un fruct de mango cu anumite caracteristici care nu se găsesc în nici un alt fruct? De ce un măr sau o portocală au anumite caracteristici? De ce îşi produc propriile seminţe pentru a-şi susţine caracteristicile sau soiul?

Ştiinţa nu explică dacă la început a fost sămânţa sau copacul. Aceeaşi analogie se aplică tuturor insectelor, reptilelor, animalelor şi oamenilor. Încă nu s-a oferit o explicaţie adecvată şi logică a modului în care s-au format caracteristicile iniţiale ale fiecărei dintre aceste specii şi cum se păstrează ele prin reproducerea propriei specii.


Lasă un comentariu