Un experiment simplu arată efectele devastatoare ale radiaţiei Wi-Fi! De aceea, nu dormiţi noaptea cu smartphone-ul lângă pat…


Dacă credeți că puteţi dormi fără probleme cu routerul sau cu smartphone-ul în camera dvs. şi credeţi că totul este inofensiv, atunci poate doriți să vă mai gândiți încă o dată, după ce veţi citi acest articol.

Un experiment foarte interesant, pentru un examen la biologie, a fost făcut de 5 adolescente din Danemarca, aflate în clasa a IX-a. Fetele au observat că este dificil să se concentreze în timpul zilei la școală: „Toate am observat că avem dificultăți de concentrare la școală, dacă dormim cu telefonul lângă capul nostru, și, uneori, experimentăm tulburări de somn”, a explicat una din adolescente, Lea Nielsen. Aşa că iată ce au făcut ele: au luat 400 de semințe de creson (o plantă erbacee legumicolă, cultivată pentru frunzele ei întrebuințate ca salată sau condiment) și le-au pus în 12 tăvi.

Apoi, au pus câte 6 tăvi în 2 camere separate, la aceeași temperatură, primind aceeași cantitate de apă și lumină, timp de 12 zile. 6 tăvi au fost amplasate lângă două routere Wi-Fi, care au acelaşi tip de radiaţii ca un smartphone obişnuit. După 12 zile, rezultatele au fost clare: semințele de creson de lângă routere nu au crescut deloc, unele dintre ele fiind chiar moarte, pe când seminţele care nu au fost expuse radiaţiilor Wi-Fi au crescut în mod normal.

„Este cu adevărat înspăimântător faptul că există un efect atât de evident, fiind foarte șocați de rezultat”, a spus Lea Olle Johansson, profesor de renume la Institutul Karolinska din Stockholm, care va repeta experimentul. Potrivit lui Olle, acest experiment este absolut genial: „Fetele au implementat și dezvoltat un experiment foarte bun. Acuratețea experimentului este exemplară, alegerea cresonului fiind foarte inteligentă”, spune el.

Experimentul a demonstrat că emisia electronică de radiații Wi-Fi nu este inofensivă, după cum mulți cred. „Niciunul dintre noi nu mai dormim cu smartphone-ul lângă pat. Telefonul este pus în altă cameră. Și computerul este întotdeauna oprit”, a spus adolescenta Lea. De aceea, este extrem de important pentru a menține routerele Wi-Fi și telefoanele mobile inteligente cât mai departe de voi în timp ce dormiţi.

Seminte de creson neexpuse wi-fi-ului
Seminte de creson expuse langa 2 routere

 

Seminte de creson neexpuse wi-fi-ului
Seminte de creson neexpuse wi-fi-ului
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock