După un cutremur, „Luna” efectiv a fugit pe cer, încălcând legile fizicii! Iar totul s-a întâmplat în România! Ce explicaţii avem?


Luna pe cerÎn manuscrisele vechi, se pot întâlni multe enigme interesante, care ne pot pune pe gânduri, ca, de exemplu, relatarea de mai jos, care avu loc în anul 1793, aşadar acum epste 220 de ani. Citiţi cu atenţie textul:

„Leat 1793, noemvrie 27, duminecă la 2 pol ceasuri din noapte (n.a. aproximativ 19:30), s-au cutremurat pământul de trei ori, aflându-mă la masă la Floreşti, cu dumnealui sărdarul Constandin Poenaru. Iar a doao zi sara, tot la acea vreme au făcut minune luna, că într-o jumătate de ceas au fugit pe ceri, de la prânzul mic fiind luna, până au venit la chindie. Şi apoi au încetat”.

Dalila-Lucia Aramă, descoperitoarea manuscrisului care cuprinde acest pasaj enigmatic, ne dă câteva explicaţii indispensabile:

* prânzul mic reprezintă în cazul de faţă locul de pe cer ocupat de Lună cu circa 45° înainte de cel mai înalt punct al cursei sale;

* chindia locul situat între zenit şi apus. În Dicţionarul explicativ al limbii române, definiţia „chindiei” este „Loc de pe bolta cerească unde se află soarele pe înserat”.

Un corp luminos de mărimea aparentă a Lunii a străbătut, aşadar, o distanţă apreciabilă, într-un timp prea scurt pentru a fi confundat cu palidul nostru satelit şi prea lung pentru a fi socotit drept un bolid, dispărând fie prin pierderea luminozităţii, fie prin îndepărtarea dincolo de limita acuităţii vizuale a observatorului.

În concluzie:
1) Poate fi vorba de un OZN, foarte asemănător cu Luna, care a apărut după un cutremur (foarte interesant);
2) Poate fi chiar Luna. Dar aici, mi se pare imposibil cum Luna poate să „fugă” atât de repede de pe cer, decât doar dacă ar încălca nişte legi fizice…


Lasă un comentariu