Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Samsung vrea să bată recordurile lumii: să creeze un ecran cu o rezoluţie ameţitoare, de 11K! Când vor fi gata tehnologiile holografice?

141

11kUn raport recent, citat de site-ul extremetech.com,  arată că binecunoscuta companie Samsung lucrează, împreună cu un consorțiu industrial, la un proiect de crearea de ecrane de ultra-înaltă definiție, cu unele ajutoare financiare suplimentare din partea guvernului sud-coreean. Noul proiect, numit EnDK, se va concentra pe construirea unui ecran 11K, în parteneriat cu 13 companii străine anonime și cu un total de 26,5 milioane de dolari finanțare din partea guvernului sud-coreean. Se pare că Samsung speră să aibă un ecran prototip la Jocurile Olimpice din 2018.

Compania Samsung vrea să obţină 2.250 de pixeli pe inch pătrat, adică o rezoluţie de 11.520 x 6480 de pixeli pentru un ecran de 5,1 inch (dimensiunea medie actuală a unui smartphone). În termeni de pixeli, asta înseamnă 74 de megapixeli. Ecranele 1080p moderne (HD) au 2 megapixeli, display-urile 4K sunt de 8 ​​megapixeli și chiar şi ipoteticele display-uri 8K afișează o rezoluţie de 32 megapixeli.

Pe scurt, Samsung vrea să creeze ecrane ultra-dense și pretinde că acest lucru înseamnă imagini atât de vii încât s-ar crea o iluzie optică ca şi în cadrul vizionării pe ecran 3D. Deoarece 11K este în măsură să prezinte culorile pe ecran în aşa mare detaliu, el este în măsură să creeze un efect 3D.

Această ambiţie a companiei Samsung este una ciudată. Există de ceva timp tehnologii care creează iluzia 3D prin folosirea unor ochelari. Un afișaj 11K ar putea avea un nivel de claritate şi de detaliu uimitor, dar astfel de caracteristici nu sunt suficiente pentru a crea ceea ce în mod obișnuit este considerată a fi o imagine 3D.

P.S. Eu aştept ziua în care nu vom mai avea nevoie de calculatoare, tablete sau telefoane, ca şi instrumente fizice de comunicare şi prelucrare, ci de tehnologii holografice, care pur şi simplu creează holograme peste tot în jurul nostru.

 

Orgoni Crystal