„Cartea egipteană a viselor” – un papirus misterios folosit de faraoni pentru a ghici viitorul cu ajutorul viselor!


visul faraonuluiCredinţa visele pot prezice viitorul îşi are rădăcinile în trecutul îndepărtat. Oamenii antici credeau în vise precognitive. Acestea erau vise care preziceau viitorul printr-un al șaselea simț o modalitate de accesare a informațiilor viitorului, care nu are legătură cu nicio cunoaștere existentă dobândită prin mijloacele normale.

La fel ca mulți oameni din ziua de astăzi, vechii egipteni credeau în anumite semne sau evenimente observate în vise, dezvăluind informații imprevizibile despre viitor. De mii de ani în urmă, egiptenii antici utilizau mesajele din visele lor, cu scopul de a vindeca boli, de a lua decizii importante și chiar pentru a decide când este cazul pentru a construi un templu sau momentul în care trebuie ducă o bătălie. Visele erau considerate a fi preziceri divine ale viitorului. Ele erau mesaje de la zei, putând prevesti dezastre iminente sau, dimpotrivă, evenimente norocoase; prin urmare, înțelege semnificației viselor a constituit o parte importantă din cultura lor.

Cartea egipteană a viselor

Vechea „Carte egipteană a viselor” este un papirus care, probabil că datează din timpul domniei lui Ramses al II-lea (1279-1213 î.Hr.). Papirusul este în prezent păstrat la British Museum şi conţine o listă cu o serie de vise și interpretările lor. „Cartea egipteană a viselor” a fost găsită în cimitirul de la Deir el-Medina, în apropiere de Valea Regilor. Conform lui British Museum, nu se ştie sigur cine a fost proprietarul iniţial al acestui papirus, dar el a trecut în mâinile scribului Qeniherkhepshef; pe cealaltă parte a papirusului, scribul a copiat un poem despre bătălia de la Kadesh, care a avut loc în timpul domniei lui Ramses al II-lea (1279-1213 î.Hr.). Papirusul a ajuns apoi la Khaemamen, al doilea soț al soției lui Qeniherkhepshef și apoi la fiului său, Amennakht, aşa cum se poate citi de pe papirus.

Cartea viselor conține 108 de vise, care descriu 78 de activități și emoții legate de viața de zi cu zi. Pe fiecare pagină de papirus o coloană verticală de semne hieratice începe cu: dacă un om se vede într-un vis„; fiecare linie orizontală descrie un vis, urmat de diagnosticul bun” sau „rău”, și apoi interpretarea. De exemplu, în cazul în care un om se vede într-un vis căutând fereastra, atunci aceste lucru e bun; înseamnă auzul propriului strigăt. Sau, „dacă un om se vede într-un vis cu patul arzând, e de rău; înseamnă părăsirea nevestei sale. Textul afișează mai întâi visele bune, și apoi pe cele rele; cuvântul „rău” este scris cu roșu, culoarea de rău augur.

Visarea unei fântâni adânci înseamnă închisoare. O oglindă semnifică o a doua soție. O lună strălucitoare este asociată cu iertarea, iar o pisică mare simbolizează o recoltă bogată. Alte exemple:
* Dacă un om se vede într-un vis mort e de bine; înseamnă viaţă îndelungată.
* Dacă un om se vede într-un vis bând bere caldă – e de rău; înseamnă suferință.
* Dacă un om se vede căzând pe un perete – e de bine; înseamnă o sentinţă favorabilă.
* Dacă un om se vede căutând maimuțe – e de rău; înseamnă o schimbare nefavorabilă.

În Egiptul antic, preoții aveau şi rolul de interpreți ai viselor. Interpretarea viselor depindea dacă acea persoană era un adept al lui Horus, unul dintre cei mai vechi și mai important zeu din vechea religie egipteană sau al lui Seth, zeul deșertului, al furtunilor, al dezordinelor, al violenței.

De asemenea, se credea visele serveau ca o fereastră pentru lumea cealaltă; cei care trăiau puteau vedea activitățile oamenilor decedaţi prin intermediul viselor. Problema era că o persoană care visa nu avea niciun control asupra situației, iar visătorul se temea ca spiritele malefice să pătrundă din lumea de dincolo printr-un „portal” ce făcea legătură cu lumea noastră.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock