Home Paranormal-Spiritualitate Uimitoarele profeţii ale lui Edgar Cayce

Uimitoarele profeţii ale lui Edgar Cayce

654

edgar-cayceAmericanul Edgar Cayce a prezis cele două războaie mondiale, începutul şi sfârşitul lor, crizele economice din 1929, precum şi redresarea din 1933. El a mai relatat şi despre lupta nemţilor de la Kursk, căderea fascismului şi victoria URSS în marele război patriotic.

Edgar Cayce a fost poreclit “prezicătorul adormit” pentru că făcea previziuni în timpul somnului. Închidea ochii, adormea, şi începea să vorbească. Atunci când se trezea nu îşi mai amintea nimic din ceea ce spusese pe parcursul nopţii. Un cotidian rus i-a dedicat lui Cayce un articol amplu, numindu-l cel mai faimos prezicător din istoria omenirii. Edgar Cayce (18 martie 1877 – 3 ianuarie 1945) este în Occident cel puţin la fel de faimos precum este Vanga în estul Europe. Deşi nu avea studii medicale, Cayce putea diagnostica şi vindecă oameni, cu succes.

El a mai zis de asemenea că Rusia îşi va reveni după criza postcomunistă “având relaţii de prietenie cu o naţie care are încredere în Dumnezeu şi o afirmă chiar şi pe bancnotele sale… (În God we trust)… Prin Rusia va veni speranţa lumii… nu prin respect a ceea ce uneori este denumit comunism sau bolşevism – nu! Ci prin libertate – Libertate! Asta înseamnă că fiecare om va trăi pentru cel de lângă el. Va dura ani de zile până se va contura acest concept, însă Rusia va avea un rol crucial în salvarea omenirii”, spunea Cayce. El mai credea că acele naţiuni care vor fi în bune relaţii cu Rusia vor trăi mai bine, ajutând şi ele la schimbarea lumii în bine.

Până acum, se pare că Edgar Cayce a avut dreptate. SUA şi dolarul american în particular şi-au lăsat amprenta în perioada post-perestroika a Rusiei; iar ţările care au avut şi au relaţii de prietenie cu Rusia au trăit şi trăiesc foarte bine datorită petrolului şi gazelor Rusiei. Însă ce se va întâmpla mai departe?

Nu cu multă vreme în urmă, experţii declarau că predicţiile lui Cayce în ceea ce priveşte renaşterea Uniunii Sovietice sunt absurde, însă gradual, afirmaţiile acestuia au devenit adevărate. Este cazul Belarus, Kargazstan, estul Ucrainei, Armenia şi Kazakhstan, care sunt dirijate de Rusia. Conform unor specialişti, nu este exclus ca şi Georgia să facă un pas spre prietenia cu ruşii. Interesant este ca şi legendara prezicătoare Vanga afirma că Rusia va fi din nou un mare imperiu.

Însă nu toate prezicerile lui Cayce sunt optimiste. El a vorbit despre creşterea puterii politice din China. Edgar a văzut un viitor straniu, în care China va fi “leagănul Creştinătăţii, cu mari influenţe în dezvoltarea omenirii”. Cayce nu a văzut nici un Cel de-al Treilea Război Mondial, aşa cum au anticipat alţi prezicători celebri precum Nostradamus. De asemenea, e vorba despre ceva şi mai crâncen: cataclismele naturale.

Edgar Cayce a prevăzut încă din 1930 încălzirea globală, deşi nimeni nu se gândea pe atunci la schimbări ale climei. “Acolo unde a fost o climă mai rece sau semi-tropicală, va fi o vreme mai mult tropicală, va creşte muşchiul şi feriga acolo unde nu creşteau. New York, Connecticut şi multe teritorii de pe Coasta de Est vor fi afectate serios, alături de multe teritorii de pe Coasta de Vest şi partea centrală a Statelor Unite. Los Angeles-ul şi San Francisco vor fi printre oraşele ce vor fi distruse. Apele Marilor Lacuri vor invada Golful Mexicului”, conform prezicerilor lui Cayce. După spusele sale, cataclisme de mare intensitate urmează să zguduie întreaga planetă. Însă Rusia nu va fi foarte afectată de aceste nenorociri. Renaşterea civilizaţiei ar urma să înceapă cu vestul Siberiei.

Însă aici s-a strecurat se pare o eroare: Cayce a prezis că toate aceste dezastre naturale vor avea loc la sfârşitul secolului XX. Deşi perioadă a fost greşit indicată, informaţiile sunt corecte: cercetătorii au afirmat şi ei la rândul lor că în aproximativ zece ani gheţarii din Groenlanda şi Antarctica se vor topi şi că vor provoca activităţi tectonice violente că erupţiile vulcanice, cutremure, tsunami şi inundaţii.

Predicţiile lui Edgar Cayce se potrivesc în acest punct cu cele ale Vangăi. Aceasta a prezis în 1979 ca totul se va topi aidoma gheţii şi că doar Rusia va rămâne neatinsă. Viitorul va arăta cu certitudine dacă cei doi au avut dreptate sau nu.

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!