Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul ceremoniei deschiderii gurii faraonilor morţi

292

blankPreoţimea egipteană nu a deţinut numai cunoştinţe matematice şi fizice. Ea dispunea de imaginea omului în timpul vieţii şi după moartea corpului, mult mai amplă, faţă de a noastră. Dacă murea un faraon, el era mai întâi mumificat şi îmbălsămat. După aceea se oficia ceremonia deschiderii gurii cu obiect de cult, ce aminteşte de tesla unui dulgher şi care ar fi fost din fier. Această ceremonie urma să permită sufletului regelui mort să înceapă călătoria în lumea de dincolo. În textele piramidelor găsim următoarele cuvinte ale unui mare preot:

„Gura este într-o stare bună, căci am deschis pentru tine gura ta, am deschis ochii tăi pentru tine. O, rege, deschid gura ta cu tesla lui Upuaut, o deschid pentru tine cu tesla din minereul, ce a deschis gurile zeilor […] Horus a deschis cu ea gura acestui rege, cum a deschis gura tatălui său, cum a deschis cu ea gura lui Osiris, cu fierul ce provine de la Seth”.

Aflăm aici că ceremonia deschiderii gurii era un ritual străvechi, mergând până la Osiris şi Horus. El a fost repetat la toţi faraonii ce le-au succedat. Egiptenii imitau, deci, ceva ce făcuseră cândva zeii. S-ar putea să fie vorba aici de un instrument tehnico-medical şi de un procedeu, similar cu laringoscopul la tubaj, cum se face el astăzi în spitale sub anestezie?

Orgoni Crystal