Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Primul călător în timp „dovedit”: Ettore Majorana, celebru fizician italian! El ar fi reuşit să călătorească în viitor din 1938 în 1955! Cum a făcut asta!?


Majorana calator in timpOm de știință cunoscut, Ettore Majorana s-a născut în Italia în 1906. Şi-a câştigat renumele ca fizician, având contribuţii foarte importante la calculul maselor neutrinilor. Din păcate, Majorana a devenit şi mai faimos ca urmare a dispariţiei sale misterioase pe 27 martie 1938, în timp ce se afla cu vaporul de la Palermo la Napoli. Nefiind găsit, el a fost declarat mort după acea dată.

Au fost emise mai multe ipoteze despre această dispariţie enigmatică:

– s-a sinucis (pe 25 martie 1938, el i-a scris lui Antonio Carrelli, directorul Institutului de Fizică din Napoli, spunând că a luat o decizie finală şi că-şi cere scuze pentru problemele cauzate de dispariţia sa. Totuşi, după această scrisoare, printr-o telegramă, el şi-a anulat planurile sale iniţiale şi şi-a cumpărat un bilet de la Palermo la Napoli).

– s-a călugărit la o mănăstire, unde s-a retras.

– a fost răpit şi ucis, pentru a nu participa la construcţia bombei nucleare (în perioada aceea, exista o cursă nebunească între diferite state pentru construcţia bombei nucleare: Germania, SUA, URSS).

– a fugit în Argentina. Această ipoteză pare şi mai fascinantă deoarece 17 ani mai târziu, deci în 1955, el ar fi fost fotografiat în Argentina, având aproape aceeaşi vârstă ca în 1938! De aici, o ipoteză fascinantă s-ar putea desprinde: a făcut Majorana o călătorie în timp, în viitor? El era fizician, aşa că nu e exclus ca el să fi descoperit o modalitate în a călători în viitor!

Oricum, în martie 2011, Procuratura din Roma a anunţat o anchetă, ca urmare a unei declarații ciudate făcută de un martor, care s-ar fi întâlnit cu Majorana în Buenos Aires, la câţiva ani după cel de-al doilea război mondial. Martorul susţine că, în timpul primei întâlniri, Majorana i-a dezvăluit un număr important de descoperiri științifice. Deşi era programată o a doua întâlnire, aceasta nu a mai avut loc.

Pe 7 iunie 2011, presa italiană a vorbit despre fotografia unui bărbat, poză realizată în Argentina în 1955. În acea poză, bărbatul misterios se aseamănă cel puţin în zece puncte cu chipul lui Majorana (vezi bărbatul din stânga imaginii de mai jos). S-a ajuns la concluzia că aproape 100% era vorba de Majorana! Lucru bizar e faptul că, dacă vom compara pozele din 1938 şi 1955, vom observa că bărbatul misterios (Majorana) n-a îmbătrânit deloc!

Majorana 1

Aşa cum spuneam mai sus, Ettore Majorana a fost un om de ştiinţă genial, inginer, matematician şi fizician teoretic. În 1937, Majorana a prezis că o particulă stabilă ar putea exista în natură, care să fie în acelaşi timp şi materie şi antimaterie. Atunci când materia şi antimateria se întâlnesc, ambele se anihilează, dispărând ca într-un fulger de energie. Oare Majorana a încercat un experiment ciudat, care l-a făcut să dispară într-un fulger de energie, doar pentru a reapărea, instantaneu, într-o clipă, 17 ani mai târziu?

Laureatul Premiului Nobel, Fermi, a declarat odată despre dispariția Majorana: Ettore a fost prea inteligent. Dacă el s-a decis să dispară, nimeni nu va fi capabil să-l găsească. Nici în acest timp, nici în altul”. Se pare că Fermi a avut dreptate. A fost Majorana primul călător în timp?


Lasă un comentariu