Doi reporteri germani au făcut instantaneu o călătorie în viitor din anul 1932 în anul 1943, observând bombardarea oraşului Hamburg de către avioanele britanice!


avioane cel de-al doilea razboi mondialÎn 1932, reporterul unui ziar german, J. Bernard Hutton și fotograful Joachim Brandt au vizitat șantierul naval din Hamburg (Germania) pentru a face mai multe interviuri pentru un reportaj. Atunci când plecau, ei au auzit zumzetul unor motoare de aeronave. Privind în sus, ei au văzut cerul plin de avioane. În jurul lor au început să explodeze diferite bombe, iar în scurt timp, toată zona a fost un adevărat infern.

Brandt a făcut fotografii ale acestui eveniment tragic şi neaşteptat, dar atunci când au ajuns la redacţie şi filmul a fost developat, ei nu au găsit nicio dovadă a vreunui atac. Redactorul-şef, după ce a auzit poveştile celor doi, i-a acuzat pe aceştia că s-ar fi aflat în stare de ebrietate și povestea lor a fost apoi uitată.

După aceea, Hutton s-a mutat la Londra, unde a văzut un reportaj într-un ziar din 1943 (deci, cu 11 ani mai târziu), cu privire la un raid întreprins de Forţele Aeriene Britanice la Hamburg. Fotografiile care însoțeau atacul la șantierul naval din Hamburg erau la fel ca cele văzute de Hutton și Brandt 11 ani mai devreme!

Forţele Aeriene Britanice chiar au bombardat Hamburg-ul în anul 1943. Într-o serie de raiduri, cunoscute sub numele de „Operațiunea Gomora”, cele 550-600 de bombe britanice au transformat orașul într-o ruină, ucigând peste 40.000 de oameni. A fost prima distrugere pe scară largă al unui mare oraş în timpul celui de-al doilea război mondial.

Au avut cei doi reporteri în 1932 o viziune a viitorului? Au făcut ei o călătorie instantanee în timp?

P.S. Atenţie! Acesta constituie un fragment dintr-un cuprinzător articol interesant ce va apare în curând pe site-ul „Recordurile lui Lovendal”!


Lasă un comentariu