Cum un mare ateist l-a recunoscut pe Dumnezeu, după ce-a descoperit o proprietate incredibilă în Univers


Ştiinţa l-a condus pe descoperitorul nucleosintezei de la ateism la recunoaşterea lui Dumnezeu.

Nucleosinteza a fost descoperită în 1946 de astronomul britanic Fred Hoyle (1915-2001). În cursul acestei descoperiri, Hoyle a observat că reacţia nucleară care generează nucleul de carbon necesită o cantitate de energie cu valori foarte precise. Cantitatea imensă de carbon în Univers, care face posibilă existenţa vieţii pe Pământ, demonstra că această reacţie nucleară trebuie să funcţioneze. Bazat pe această noţiune, Hoyle a făcut o presupunere cu privire la nivelurile de energie din nucleul de carbon, presupunere care ulterior a fost confirmată experimental.

Aceste niveluri de energie, necesare pentru producerea carbonului în cantităţi largi, sunt totuşi foarte puţin probabile statistic. Hoyle, care era ateu, recunoaşte că această descoperire „i-a zguduit profund” convingerile.

„Nu veţi spune în voi înşivă: „Un supraintelect matematic a plănuit proprietăţile atomului de carbon, altfel şansele de a descoperi un astfel de atom prin lucrarea oarbă a naturii sunt minuscule”? Fireşte că da… O interpretare a faptelor bazată pe bunul simţ, sugerează că un supraintelect s-a jucat de-a fizica, chimia şi biologia, şi că de fapt în natură nu există forţe care merită să fie numite oarbe. Cifrele pe care le obţii atunci când calculezi ce se întâmplă, mi se par atât de convingătoare, încât aşează această concluzie dincolo de dubii”.

Într-adevăr, un înger stă în picioare în fiecare lucru…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO