Secretul „globului Betz”: sfera ciudată care sfida gravitaţia, scotea sunete trepidante şi îşi schimba singură direcţia! Era oare de origine extraterestră?


globul BetzAtunci când familia Betz a examinat prejudiciul produs de un incendiu care a decimat 88 de hectare ale pădurii deţinute, a făcut o descoperire stranie: o sferă argintie, de aproximativ 20 de centimetri în diametru, complet netedă, cu excepția unui simbol ciudat al unui triunghi alungit. Inițial, gândindu-se că ar putea fi un gadget NASA sau chiar un satelit spion sovietic, cei din familie l-au păstrat ca un suvenir.

Două săptămâni mai târziu, fiul familiei cânta la o chitară, fiind în aceeași cameră cu sfera. Dintr-o dată, sfera a început să reacționeze la melodiile sale, emiţând un sunet trepidant şi ciudat și o rezonanță care l-a deranjat profund pe câinele familiei. La scurt timp, familia Betz a găsit în glob alte proprietăți ciudate. Se putea opri și îşi putea schimba direcțiile atunci când era împins pe podea, revenind în cele din urmă la persoana care a împins-o, asemenea unui câine credincios. Se părea că globul îşi găsea energia în lumina solară, devenind mai activ in zilele însorite.

Era de parcă ceva (sau cineva) controla sfera: ea emite ocazional un sunet de joasă frecvență și vibrații, ca şi cum ar fi existat un motor în interiorul ei. Sfera misterioasă chiar a reusit să sfideze complet legile gravitației, urcând o masă înclinată.

După toate aceste evenimente, o frenezie mass-media a urmat. Ziare respectate, cum ar fi „New York Times” și „London Daily” şi-au trimis reporterii pentru a asista la sfera-miracol. Chiar și oamenii de știință și reprezentanți ai armatei au fost impresionaţi, dar familia Betz nu a permis ca sfera să fie luată pentru o examinare mai atentă.

Între timp, globul a început să prezinte un comportament poltergeist: trântea uşile închise pe timp de noapte și o muzica de orgă ciudată umplea casa din senin. În acel moment familia a decis să afle ce era cu adevărat sfera. Marina Americană a analizat-o și a constatat că era o bilă perfect normală, din oțel inoxidabil!

Până în prezent nu s-a aflat clar ce-a fost cu acest glob bizar. Cu toate acestea, au existat mai multe teorii care au încearcat să explice natura sa. Cel mai plauzibilă este aceasta: cu trei ani înainte ca familia Betz să găsească globul, un artist pe nume James Durling-Jones conducea în zona în care a fost găsit globul ciudat. Pe portbagajul de pe acoperișul mașinii sale erau un număr de bile din oțel inoxidabil, ce urmau să fie folosite pentru o sculptură. Aceste bile se potriveau descrierii sferei Betz. Poate că una din bile a fost pierdută în pădure. Familia Betz locuia într-o casă veche, cu podele inegale, astfel încât o asemenea minge părea să se comporte haotic. Aceste bile puteau emite chiar un sunet, datorită unor așchii mici de metal blocate în interior, în timpul procesului de fabricație.

Dar, acest lucru nu explică toate fenomenele raportate, aşa că n-ar fi exclus ca acea bilă să fi avut o origine misterioasă…poate chiar extraterestră!


Lasă un comentariu