Iată-l: el e primul cyborg din lume recunoscut oficial de guvern! Nu vede culorile, ci doar le „aude”! Dar, percepe şi undele infraroşii şi ultraviolete!


cyborgNeil Harbisson s-a născut cu acromatopsie, o afecţiune rară care afectează 1 din 30.000 de oameni, ce sunt complet „orbi” faţă de culori, adică văd doar alb-negru. Dar Harbisson nu s-a lăsat bătut şi a îmbrățișat oportunitățile oferite de tehnologia modernă și de capacitatea creierului uman de a se adapta metodelor de percepție, convingând astfel medicii să-i implanteze o antenă în partea din spate a capului, prin care el poate acum „auzi culorile” prin conducție osoasă.

În ceea ce poate fi considerat ca un moment de reper privind trecerea de la evoluția biologică la cea tehnologică la om, Harbisson este persoana care urmează să fie recunoscută oficial ca „cyborg” de către guvern. În plus, antena nu compensează doar pentru un deficit; ea măreşte, de asemenea, simțurile sale permițându-i să perceapă lucruri pe care cei mai mulţi dintre noi nu pot: părți ale spectrului luminos, care sunt invizibile pentru om, cum ar fi infraroşiile si ultravioletele, precum și semnale de la telefoane și sateliți.

Iată mesajul lui Harbisson:

„Sunt un cyborg. Iar denumirea de cyborg vine de la unirea cuvintelor „Cibernetică” și „organism”. Și asta e ceea ce simt … antena mea este o parte a corpului. Înainte, am realizat că oamenii făceau conexiuni între lucruri sau obiecte, iar eu nu puteam vedea legătura dintre aceste două obiecte. De exemplu, culoarea cerului și culoarea ochilor cuiva; în lumea alb-negru nu există nicio legătură. Acum, pot „auzi” culoarea şi pot face foarte bine asemenea conexiuni. Pentru că atunci când aud sunete, pot lega sunetul de un obiect sau o culoare. Deci, dacă am auzit claxonul unui taxi, pentru mine acest lucru este legat de o lămâie, „sunând” ca o lămâie”.

S-a dat liber la cyborgi deja? Sau ăsta e doar primul „cyborg” oficial? Părerea mea e că în lume sunt o mulţime de cyborgi „acoperiţi”, de care noi nu ştim…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock