Incredibil! Oamenii de ştiinţă italieni au găsit dovada unui „Soare interior” care încălzeşte Pământul! Nu cumva trăiesc şi fiinţe inteligente în interiorul Pământului!?


soare interior pamant 2Cercetătorii au descoperit recent că există un ocean imens sub suprafața planetei noastre. Despre asta, am scris anul trecut în cadrul acestui articol: Un ocean ascuns se află adânc în mantaua interioară a Pământului! L-au descoperit oamenii de ştiinţă! Când o să se recunoască faptul că interiorul Pământului este plin de viaţă şi locuibil?

Acum, cercetătorii italieni afirmă că peste 70% din căldura Pământului provine din centrul său. Ce înseamnă acest lucru pentru teoria Pământului gol şi locuibil („Hollow Earth”)? Este posibil ca descoperiri de genul acesta să susțină existența unei lumi misterioase, situate adânc sub suprafața planetei noastre? Există unii cercetători care cred că teoria Pământului gol şi locuibil este mai mult decât un mit, poate fi un adevăr!

Studii științifice italiene susțin posibilitatea existenţei unor procese de descompunere radioactivă adânc sub suprafața planetei noastre. Descoperirile științifice au fost făcute posibile datorită datelor obținute de la detectorul de neutrini Borexino, conceput pentru a studia fluxul de neutrini solari produs de dezintegrarea radioactivă din Soare. Oamenii de ştiinţă au demonstrat astfel ca Pământul produce un flux de căldură, dar originea sa este necunoscută.

Potrivit expertilor de la Laboratorul Naţional Gran Sasso din Italia, ipoteza cea mai probabilă este aceea că sursa este radioactivă în natură. Aproximativ jumătate din neutrinii produşi de surse naturale subterane provin din mantaua Pământului, și nu din scoarța terestră, conform analizei. Cercetătorii au anuntat detectarea a 24 de neutrini produşi de dezintegrarea radioactivă din interiorul Pământului, în cele 2056 de zile de date obţinute de detector; 11 au provenit de la mantaua Pământului, iar 13 din crusta sa.

Dintre izotopii radioactivi cu viaţă îndelungată, doar uraniul 238 și toriu-232 sunt suficienţi de abundenţi pentru a „încălzi” planeta în timpul vieții sale. Potrivit grupului de cercetători, s-a calculat cantitatea totală de căldură generată de dezintegrarea radioactivă și s-a concluzionat că Pământul generează aproximativ 47 terawaţi de energie din interior.

Aşadar, se pare că Pământul are un „Soare interior”. Am discutat de mai multe ori pe acest site despre ipoteza existenţa unui „Soare interior”, ca de exemplu, în acest articol din 2010: Dacă Pământul ar avea un Soare interior? O demonstrează eclipsele totale de Lună. Acolo mă întrebam dacă nu cumva, în timpul eclipselor de Lună, lumina excesiv de strălucitoare care se observă uneori să provină din interiorul Pământului, fiind reflectată şi trecând prin aerul polar rece, astfel încât un “Soare interior al Pământului” să poată lumina suprafaţa Lunii.

Iar, dacă în interiorul Pământului se află apă, dar şi căldură, de ce nu am putea considera că acolo ar putea trăi şi fiinţe inteligente, aşa cum ne spun multe din legendele lumii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock