Imaginați-vă o lume în care dinozaurii nu au dispărut, Germania a câştigat cel de-al doilea război mondial sau Napoleon nu a fost învins niciodată. Aceste lumi ar putea exista astăzi în universuri paralele, care interacționează în mod constant unele cu altele, spune un grup de cercetători australieni şi americani. Deşi poate suna ca science fiction, noua teorie ar putea rezolva o parte din neregulile mecanicii cuantice, care i-au uimit pe oamenii de știință multă perioadă de timp.
Echipa de cercetători afirmă că universurile paralele există cu adevărat și că acestea interacționează, adică se influenţează unele pe celelalte printr-o forță subtilă a repulsie. Iată propunerile fizicienilor, conduşi de profesorul Wiseman:
* Universul în care trăim este doar unul dintr-un număr uriaș de universuri. Unele sunt aproape identice cu ale noastre, în timp ce cele mai multe sunt foarte diferite;
* Toate aceste lumi sunt la fel de reale, există în mod continuu în timp, și posedă proprietăți precis definite;
* Toate fenomenele cuantice apar ca urmare a unei forțe universale de respingere între lumile similare.
Echipa de la Universitatea Griffiths şi la Universitatea din California, sugerează că, mai degrabă decât să evolueze independent, universurile similare se influenţează reciproc printr-o forță subtilă de repulsie. Ei susțin că o astfel de interacțiune ar putea explica comportamentul bizar al particulelor. Şi asta pentru că mecanica cuantică prezintă fenomene ciudate care par a încălca legile cauzei si efectului.
„Ideea de universuri paralele în mecanica cuantică a apărut în jurul anului 1957”, a declarat Howard Wiseman, profesor de fizică la Universitatea Griffith.
În binecunoscuta „interpretare a lumilor multiple”, fiecare univers se ramifică în alte noi universuri, odată ce o măsurătoare cuantică se realizează. Toate posibilitățile sunt, prin urmare, realizate: în unele universuri dinozaurii nu mai dispari, iar în altele, Australia a fost colonizată de portughezi, de exemplu. Teoria lumilor multiple a fost propusă pentru prima dată de Hugh Everett, care a spus că posibilitatea particulelor cuantice de a ocupa două stări aparente într-un singur moment ar putea fi explicată prin faptul că ambele stări coexistă în diferite universuri.
P.S. Mie sincer mi-ar fi plăcut să mă fi născut într-un univers paralel, unde Oculta Mondială, Illuminati şi alte organizaţii secrete nu există, iar guvernele conduc în interesul cetăţenilor, nu în interesul unei clici mafiote.