Aproape acum 700.000 de ani, miezul Pământului s-a schimbat, la fel ca şi câmpul magnetic, grăbind dispariţia multor specii de pe glob. În prezent, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi că s-ar putea întâmpla din nou acelaşi scenariu.
Teoria Pământului care se extinde şi deplasarea miezului său
Teoria Pământului care se extinde a avut păreri pro şi contra de-a lungul anilor. În prezent, marea majoritate a geofizicienilor resping această idee, datorită lipsei dovezilor în a susţine aşa ceva.
Adepţii teoriei arată drept dovezi fisurile de pe adâncul oceanelor, care continuă să se adâncească, şi care sunt umplute cu material provenit din mantaua Pământului. Aşadar, Pământul s-ar extinde, umflându-se ca un balon, şi, în câteva milioane de ani va exploda pur şi simplu. Schimbarea miezului instabil al Terrei este un simptom al acestui proces şi va cauza instabilitatea câmpului geomagnetic.
Conform adepţilor teoriei Pământului care se extinde, planeta va creşte din ce în ce mai mult, până când va exploda, iar în acea zi Pământul va înceta să existe, continuând să orbiteze în jurul Soarelui ca o adunătură de pietre şi praf.
Centura de asteroizi…a fost odată o planetă care s-a extins?
Teoreticienii care susţin scenariul Pământului care se extinde promovează ideea că între Marte şi Jupiter a existat odată o planetă-gigant, în locul acesta în prezent rămânând doar o regiune plină de pietre, cunoscută sub numele de „centura de asteroizi”. Să fi fost vorba de antica planetă Tiamat, despre care am mai vorbit în cadrul acestui site? Vezi articolele: https://www.lovendal.ro/wp52/marte-ar-fi-putut-fi-fost-un-satelit-al-unei-planete-care-a-explodat-marte-satelitul-pamantului/, precum şi https://www.lovendal.ro/wp52/tiamat-marea-planeta-distrusa-de-nibiru/. Existenţa unei planete lipsă între Marte şi Jupiter e justificată de legea Titius-Bode, care spune că toate corpurile cereşti guvernează într-o funcţie exponenţială de secvenţă planetară. Iar asteroizii care se găsesc astăzi între Marte şi Jupiter reprezintă urmele sau testamentul unei planete moarte.
Dinozaurii n-ar fi putut exista astăzi pe planeta noastră
Susţinătorii teoriei Pământului care se extinde au argumentat faptul că dinozaurii, aceste reptile gigantice, n-ar fi putut exista în lumea de astăzi. Gravitatea Pământului ar fi fost mult prea mare pentru aceşti dinozauri uriaşi. Greutatea şi dimensiunea dinozaurilor erau adaptate pentru a supravieţui pe o planetă ce avea 1/3 din mărimea actuală a Pământului. Aceasta înseamnă că în trecut, Pământ era de 3 ori mai mic decât este el astăzi? Interesant e faptul că aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu într-un articol trecut despre dinozauri: https://www.lovendal.ro/wp52/in-trecut-gravitatia-pamantului-era-mai-mica-de-ce-zburau-dinozaurii-uriasi/. Atunci, mă întrebam: cum de puteau zbura, în trecut, dinozaurii uriaşi? Doar dacă gravitaţia Pământului ar fi fost mai mică, iar acest lucru s-ar fi putut întâmpla şi dacă Terra ar fi fost mult mai mică decât astăzi.
Îndepărtarea continentelor: efectul măririi Pământului
Precum se cunoaşte, geologii spun că în trecut toate continentele erau reunite sub forma unui supracontinent. Apoi, cu timpul, continentele s-ar fi despărţit între ele. Susţinătorii teorii expansiunii Pământului cred că această despărţire s-ar fi datorat tocmai măririi Terrei.
Furtunile şi cutremurele devastatoare din ultima perioadă: rezultatul expansiunii Pământului
Susţinătorii teoriei expansiunii Pământului mai aduc şi alte argumente care ţin de fenomenele din prezent. Astfel, ei spun că schimbarea miezului afectează platourile mărilor adânci şi cele ale continentelor. Odată ce miezul Pământului se schimbă, mantaua exercită presiuni asupra platourilor continentale, provocând astfel mega-cutremure ca cel din Japonia lui martie 2011.
De asemenea, această schimbare a miezului Pământului cauzează un flux electromagnetic care afectează climatul Terrei. Astfel, se explică violentele furtuni şi tornade care au loc în lume, ca devastatoarele tornade de acum câteva zile din Statele Unite.
Şi toate aceste lucruri se întâmplă doar pentru că Pământul se extinde… Eu aş mai putea face o speculaţie: pentru ca masa Pământului să crească, ea ar trebui să provine dintr-o sursă externă. Există cumva o gaură albă în interiorul Pământului?