Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O fetiţă din SUA a prezentat omenirii un dispozitiv de producere a energiei, ce costă doar 5 dolari şi care poate aduce electricitate „gratuită” oricui!


fata-genialaÎn urmă cu câteva luni, scriam un articol despre un băieţel de 13 ani (Un băiat de doar 13 ani a inventat un dispozitiv de producere a energiei libere, inspirat din opera lui Tesla! Totul funcţionează real şi costă doar 15 dolari!) care a inventat un dispozitiv de producere a energiei libere, cu doar 15 dolari. Astăzi, vă prezint cazul unei fete tot de 13 ani, care a inventat un dispozitiv de producere a „energiei curate”, ce costă doar 5 dolari!

Fata genială de 13 ani se numeşte Maanasa Mendu şi ea a fost recompensată cu marele premiu în cadrul Concursului tinerilor cercetători al „Discovery Education 3M”, pentru contribuția sa în domeniul energiei curate. Mendu, care trăiește în Ohio, Statele Unite ale Americii, a lucrat intensiv pentru a crea un dispozitiv care să producă energie foarte ieftină, la prețuri accesibile. Ideea fetei i-a venit după ce-a făcut o călătorie în India, unde a văzut o mulţime de oameni săraci care nu au acces la surse de energie electrică ieftină.

Fiind inspirată de procesul de colectare a energiei de către plante, fata şi-a intitulat invenţia ca „frunze solare”. Aceste „frunze” colectează energia de la lumina soarelui, de la precipitații și de la vânt. Ele sunt construite folosind o celulă solară și un material piezoelectric care strânge energia de la vibrații. Apoi, energia este transformată într-o sursă de energie utilizabilă, sub formă de energie electrică.

Costul de producție unui asemenea dispozitiv este de aproximativ 5 dolari! Şi iată-l cum arată:

dispozitiv


Lasă un comentariu