Apollo, regele “fiilor lui Dumnezeu” (“Nephilim”), este Antihristul din Apocalipsă


Prezentam în articolul anterior de pe acest site (https://www.lovendal.ro/wp52/fiii-lui-dumnezeu-din-vechiul-testament-nu-sunt-extraterestrii-ci-ingerii-raului/) un punct de vedere foarte logic conform căruia „Nephilim” din Vechiul Testament (Geneza 6:4) nu reprezintă extratereştrii (aşa cum au susţinut unii autori), ci doar îngeri căzuţi. În acest articol vom continua analiza acestor „Nephilim” şi legătura lor cu Apocalipsa.

Nephilim = îngerii căzuţi

Unii teologi au pus semnul de egalitate între „Nephilim” şi „uriaşi”, deşi cuvântul original evreiesc (Nephilim) înseamnă „îngeri căzuţi” sau „cei căzuţi”. În limba ebraică, pentru „uriaşi” există un alt cuvânt şi anume „gibbor”. Aşadar, „fiii lui Dumnezeu” nu erau altceva decât „Nephilim”, adică „îngerii căzuţi”, care au căzut din cer pe pământ (căci „uriaşii” nu pot cădea). Vlăstarii acestor Nephilim (îngeri căzuţi) cu fiicele oamenilor au dat naştere la „gibbor”, adică „giganţi”. Enoh susţine că demonii care locuiesc în lumea de azi nu reprezintă altceva decât spiritele deposedate ale acestor giganţi.

Îngerii căzuţi sunt închişi în subteran în Tartarus

Dar nu giganţii sunt importanţi, ci îngerii căzuţi, zeii preistorici care erau plini de fascinaţie, înţelepciune şi puteri supranaturale, care au condus Pământul şi care au cauzat păcate, violenţe şi vărsări de sânge înaintea potopului lui Noe. În schimb, giganţii nu erau decât nişte oameni neciopliţi şi grosolani, ca de exemplu Goliat din Gat, uriaşul filistenilor, omorât de către regele David. Datorită păcatelor lor, îngerii căzuţi au fost închişi într-o temniţă subterană denumită Fântâna Adâncului, Abis sau Tartarus, locul unde sunt ţinuţi zeii, conform lui Homer.

„Tartarus este cea mai joasă regiune a lumii, fiind atât de adânc sub pământ pe cât este pământul sub cer. Conform poetului grec Hesiod, o nicovală de bronz are nevoie de nouă zile pentru a ajunge, în cădere, din cer până pe pământ, deci unui obiect i-ar trebui tot atât timp pentru a cădea de pe pământ în Tartarus. Tartarus este descris ca fiind un loc întunecat, umed, trist, înconjurat de un zid de bronz, iar după acesta un strat triplu de noapte.” (Sursa: Wikipedia)

În Noul Testament, Efeseni 4:8-10, este scris că Iisus Hristos s-a coborât până în Tartarus: „Pentru aceea zice: „Suindu-Se la înălţime, a robit robime şi a dat daruri oamenilor. Iar aceea că „S-a suit” – ce înseamnă decât că S-a pogorât în părţile cele mai de jos ale pământului? Cel ce S-a pogorât, Acela este Care S-a suit mai presus de toate cerurile, ca pe toate să le umple.” Aşadar, Tartarus se află sub pământ.

Regele Fântânii Adâncului se numeşte Abaddon

În Apocalipsa lui Ioan 9:1, se vorbeşte despre o „stea” (o metaforă uzuală pentru „înger”) care coboară din ceruri cu o cheie către această Fântănă a Adâncului: „Şi a trâmbiţat al cincilea înger, şi am văzut o stea căzută din cer pe pământ şi i s-a dat cheia fântânii adâncului.” Totodată ni se mai spune că, odată deschisă Fântâna Adâncului, vor fi eliberate pe pământ nişte „lăcuste” cu înfăţişare de oameni, iar conducătorul lor va fi „Abaddon” (în ebraică) sau „Apollion” (în greacă) ceea ce înseamnă „Distrugătorul”: „Şi a deschis fântâna adâncului (…) Şi din fum au ieşit lăcuste pe pământ” (Apocalipsa 9:2-3); „Iar înfăţişarea lăcustelor era asemenea unor cai pregătiţi de război. Pe capete aveau cununi ca de aur, şi feţele lor erau ca nişte feţe de oameni” (Apocalipsa 9:7); „Şi au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreieşte, este Abaddon, iar în elineşte are numele Apollion” (Apocalipsa 9:11).

Regele „Fiilor lui Dumnezeu” (sau Apollo) este Antihristul din Apocalipsă

Dar cine este Abaddon? Poate fi el identificat cu Antihristul? E posibil că da, dacă ne luăm după Apocalipsa 17:8 în care se spune: „Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire.Să analizăm puţin acest verset:

– „Fiara era” – adică în zilele dinainte de potop şi domnea împreună cu restul îngerilor căzuţi;
– „Fiara nu este” – întrucât în prezent este încarcerată în Tartarus;
– „Fiara se va ridica din adânc şi va merge spre pieire” – adică, în viitor, ea va fi din nou eliberată;
– „Fiara va merge spre pieire” – întrucât el este „Distrugătorul”.

În concluzie, Abbadon sau Apollion nu este nimeni altcineva decât Fiara sau Antihristul, cel care a domnit pe Pământ înaintea potopului lui Noe, împreună cu îngerii săi căzuţi, adică cu „fiii lui Dumnezeu” sau „Nephilim”. Dar Apollion se pronunţă în limba greacă şi Apollo. Vi-l mai amintiţi pe zeul Apollo? El face parte din lista zeilor greci şi romani, împreună cu Marte, Pluto, Mercur, Zeus, Jupiter etc. Aşadar, Apollo este numele Antihristului pe care Sfânta Scriptură ni-l furnizează şi el este încarcerat în prezent în Fântâna Adâncului. Antihristul n-a fost nici Napoleon, nici Saddam Hussein, nici bin Laden, iar acest adevăr se află de vreo 2.000 de ani în faţa noastră, dar foarte puţini au reuşit să-l vadă.

„Îngerii căzuţi” apar în Apocalipsă

Apollo este un înger căzut, un Nephilim, Fiara din Abis, Anticristul. Iar „Nephilim”, aşa cum am precizat şi la începutul articolului nu înseamnă altceva decât „cei căzuţi”. În Apocalipsă precum şi în alte cărţi ale Bibliei vom găsi legături între îngeri şi „cei căzuţi”:

„Şi am văzut o stea căzută din cer pe pământ” (Apocalipsa 9:1);
„Şi le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer” (Luca 10:18);
– „Şi stelele cerului au căzut pe pământ” (Apocalipsa 6:13);
„Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme” (Apocalipsa 17:10). În acest verset se vorbeşte de 7 Nephilim, iar Apollo, cel de-al optulea, este numit în următorul verset.

În concluzie, Nephilim sau îngerii căzuţi sunt zei puternici, cu puteri supranaturale, ce apar şi în mitologiile romane şi greceşti, şi care au domnit pe Pământ poate câteva sute de ani, înainte de potopul lui Noe. Acum ei se află închişi în Tartarus, dar, în viitorul apropiat, ei vor fi eliberaţi şi vor înşela din nou, întreaga omenire, aşa cum au făcut-o înainte de vremurile lui Noe.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock