Enigmele experienţelor din apropierea morţii vor fi analizate de „Proiectul Imortalităţii”… în sfârşit un studiu care merită!


imortalitate 3Încă de la începutul timpurilor, oamenii din întreaga lume s-au întrebat dacă moartea e sfârşitul sau începutul unui lucru nou. Există milioane de oameni în lumea aceasta care cred că misterul vieţii eterne este ceva fascinant şi vor să afle mai multe despre ceea ce se întâmplă cu adevărat după moarte. Nu există nicio îndoială că experienţele din apropierea morţii (aşa numitele „NDE” – „near death experience” în limba engleză) sunt evenimentele cele mai enigmatice din viaţa umană… iar subiectul pare că atrage din ce în ce mai mult atenţia diverşilor cercetători.

Unii oameni de ştiinţă chiar au sugerat faptul că moartea ar putea fi doar o iluzie şi există mai multe experimente ştiinţifice care pun la îndoială termenul de „moarte”, aşa cum îl cunoaştem noi. Acesta este unul dintre nenumăratele motive pentru care oamenii de ştiinţă vor să exploateze lucruri ca moartea şi imortalitatea. De aceea, „Proiectul Imortalităţii” din cadrul Universităţii California Riverside (UCR) are un buget de 2,4 milioane de dolari pentru a studia toate aspectele vieţii eterne.

Printre scopurile „Proiectului Imortalităţii” amintim: cercetarea experienţelor din apropierea morţii (NDE), imortalitatea în realitatea virtuală şi studiul genelor care previn anumite specii de hidre să îmbătrânească. La acest studiu, vor participa 10 echipe de cercetători, atât din SUA, cât şi din Europa. Specialiştii sunt din diferite domenii, de la ştiinţe neurologice, la biologie, filozofie şi psihologie.

Hamlet a fost celebru pentru una din replicile sale referitoare la moarte: „Nimeni nu se mai întoarce din acel tărâm”. Dar, cercetătorii speră ca, prin acest studiu, să obţină răspunsul la întrebarea: „Ce se întâmplă după moarte”. Rezultatele finale vor fi prezentate într-o conferinţă publică în iunie 2015.

Eu, unul, mă bucur că oamenii de ştiinţă mai au şi preocupări cu adevărat esenţiale…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock