Ce se întâmplă dacă aţi călători într-o gaură neagră? Ceva incredibil… trupul vostru s-ar transforma în hologramă!


gaura neagraOamenii de ştiinţă au venit cu o nouă idee despre ceea ce se întâmplă în interiorul unei găuri negre. Cum atracţia gravitațională este atât de mare încât nici măcar lumina nu poate scăpa, găurile negre rămân în mod inerent misterioase, iar oamenii de ştiinţă s-au zbătut mult timp pentru a afla ceea ce se întâmplă în interiorul lor.

Fizica cuantică ne spune că informația unui obiect (care este absorbit în interiorul unei găuri negre) nu poate fi distrusă sau pierdută… aşadar unde se duce? Ce poate deveni? Un răspuns recent la această enigmă se află în măsurarea informațiilor care sunt aspirate în gaura neagră, nu în cele trei dimensiuni convenționale pe care noi le utilizăm, ci în două dimensiuni, astfel încât obiectul se transformă într-o hologramă.

Ar însemna acest lucru că o persoană ar putea supraviețui unei astfel de „excursii” într-o gaură neagră? Probabil că nu, dar atunci cum ar fi o existență în două dimensiuni? Supravieţuirea unei asemenea tranziţii pare a fi de neimaginat…

Pe de altă parte, conform teoriei lui Albert Einstein privind relativitatea generală, găurile negre sunt zone nelocuibile de spațiu-timp, care se termină într-o „singularitate”, sau masă de densitate infinită. Este un loc atât de sumbru, încât chiar și legile fizicii ar dispărea acolo. Dar dacă găurile negre nu sunt atât de amenințătoare? Dacă sunt un fel de poartă stelară intergalactică sau poate chiar un pasaj către alt Univers?

Cine ştie bine limba engleză îl invit să asculte un interviu de pe YouTube cu astrofizicianul Dr. Neil de Grasse Tyson, care ne spune ce s-ar întâmpla cu trupul dvs. dacă aţi ajunge într-o gaură neagră, proces cunoscut sub numele de „spaghetificare”.

 


Lasă un comentariu