Ce se întâmplă dacă aţi călători într-o gaură neagră? Ceva incredibil… trupul vostru s-ar transforma în hologramă!


gaura neagraOamenii de ştiinţă au venit cu o nouă idee despre ceea ce se întâmplă în interiorul unei găuri negre. Cum atracţia gravitațională este atât de mare încât nici măcar lumina nu poate scăpa, găurile negre rămân în mod inerent misterioase, iar oamenii de ştiinţă s-au zbătut mult timp pentru a afla ceea ce se întâmplă în interiorul lor.

Fizica cuantică ne spune că informația unui obiect (care este absorbit în interiorul unei găuri negre) nu poate fi distrusă sau pierdută… aşadar unde se duce? Ce poate deveni? Un răspuns recent la această enigmă se află în măsurarea informațiilor care sunt aspirate în gaura neagră, nu în cele trei dimensiuni convenționale pe care noi le utilizăm, ci în două dimensiuni, astfel încât obiectul se transformă într-o hologramă.

Ar însemna acest lucru că o persoană ar putea supraviețui unei astfel de „excursii” într-o gaură neagră? Probabil că nu, dar atunci cum ar fi o existență în două dimensiuni? Supravieţuirea unei asemenea tranziţii pare a fi de neimaginat…

Pe de altă parte, conform teoriei lui Albert Einstein privind relativitatea generală, găurile negre sunt zone nelocuibile de spațiu-timp, care se termină într-o „singularitate”, sau masă de densitate infinită. Este un loc atât de sumbru, încât chiar și legile fizicii ar dispărea acolo. Dar dacă găurile negre nu sunt atât de amenințătoare? Dacă sunt un fel de poartă stelară intergalactică sau poate chiar un pasaj către alt Univers?

Cine ştie bine limba engleză îl invit să asculte un interviu de pe YouTube cu astrofizicianul Dr. Neil de Grasse Tyson, care ne spune ce s-ar întâmpla cu trupul dvs. dacă aţi ajunge într-o gaură neagră, proces cunoscut sub numele de „spaghetificare”.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO