Cele mai vechi piramide din lume ar putea fi cele din Alaska! Ele şochează comunitatea ştiinţifică…


piramida AlaskaAr putea fi posibil ca Alaska să aibă cele mai vechi piramide din lume, construite artificial? Și, dacă este adevărat acest lucru, topirea zăpezii şi a gheţii din această parte a lumii va dezvălui chiar mai multe structuri antice asemănătoare în viitor?

În mod uimitor, o mică echipă de exploratori tocmai a anunțat că a descoperit cel puțin două piramide antice în Alaska. În prezent, doar porțiunile superioare ale piramidelor pot fi văzute, dar forma generală este evidentă. Echipa a fost capabilă să găsească marginile exterioare din piatră ale uneia dintre piramide, iar pietrele au fost în mod evident stivuite una deasupra celeilalte (comparabil cu piramidele din Egipt).

Echipa a făcut de fapt descoperirea în mod accidental, în timp ce se afla într-o expediție. Ea a fost capabilă să faca nişte fotografii cu piramide, fotografii care sunt prezentate mai jos.

Dacă într-adevăr aceste piramide din Alaska sunt artificiale, trebuie să ne întrebăm cine le-a construit şi de ce. Istoricii ne spun că primii oameni care au pătruns în America de Nord a fost în timpul ultimei ere glaciare, acum peste 12.000 de ani. Însă aceştia erau oameni cu adevărat primitivi şi nu există nicio dovadă că aceştia au putut construi vreo piramidă sau vreun monument megalitic. Aşadar, e vorba de o altă cultură aici? Una care s-a pierdut în timp?

Echipa care a descoperit aceste piramide intenţionează să mai facă încă o expediţie pentru a analiza mai bine descoperirile megalitice antice. Dar, acestea nu sunt singurele piramide descoperite până în prezent. O posibilă piramidă în Alaska a fost descoperită în anii 90, dar ea nu a fost explorată ca lumea nici până astăzi.

piramida Alaska 1

piramida Alaska 2


Lasă un comentariu