Astronomii au făcut o descoperire şocantă: bronzul nostru de pe piele nu provine doar de la Soare, ci şi de la fotonii din galaxii şi găuri negre îndepărtate!


lumina galaxieUn nou studiu a arătat că Luke Skywalker (personaj din seria „Războiul stelelor”) nu este singurul care provine dintr-o galaxie îndepărtată. Astfel, astronomii din Australia au stabilit că fotonii responsabili pentru bronzul de pe piele nu provin toţi din propriul nostru Soare. Aşadar, o mică fracțiune din aceşti fotoni provine, de fapt, din galaxii îndepărtate și din găuri negre situate mult dincolo de Calea Lactee, galaxia noastră.

„Cei mai mulţi dintre fotonii de lumină provin de la Soare, fie direct, fie indirect din praful reflectat în sistemul nostru solar”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Simon Driver. „Cu toate acestea, suntem, de asemenea, „scăldaţi” în radiații din afara galaxiei noastre, numite „lumini de fond extra-galactice”. Acești fotoni provin din miezuri de stele ale unor galaxii îndepărtate sau din materia din găurile negre supermasive.”

Pe de altă parte, trebuie să stăm liniştiţi că nu vom putea face arsuri din cauza acestor fotoni intergalactici (chiar dacă am sta afară doar în timpul nopţii), decât dacă am petrece trilioane de ani.

Sursa: The Register


Lasă un comentariu