Binecunoscutul profet Edgar Cayce ştie exact când a fost construită marea piramidă din Giza: acum 12.000 de ani, fiind realizată în 100 de ani!


marea piramida GizaMarea piramidă din Egipt este, fără îndoială, una dintre cele mai extraordinare şi cele mai enigmatice construcţii de pe Pământ. Celebrul profet Edgar Cayce a afirmat că au fost necesari o sută de ani pentru înălţarea ei, între 10490 şi 10390 înainte de Hristos. În „Ziua Judecăţii 1999 A.D.“, Charles Berlitz scria:

„În vreme ce arheologii sunt, în general, de acord cu teoria conform căreia faraonul Keops din cea de-a patra dinastie (2900 î. Hr.) este cel care a construit marea piramidă, ea este pusă la îndoială de o tradiţie a copţilor, descendenţii reali ai vechilor egipteni. Această datină spune că marea piramidă există deja cu multe veacuri înainte de epoca lui Khufu, de unde rezultă că acesta n-ar fi făcut decât să o repare şi apoi şi-a asumat meritul pentru construirea ei (o practică nu tocmai străină de conducătorii Egiptului care adesea „ştergeau“ numele predecesorilor lor de pe monumente, şi le înlocuiau cu ale lor) (…) După cum se arată în scrierile Copţilor Egiptului, marea piramidă nu este un mormânt, ci un compendiu de informaţii matematice şi astronomice. De pildă:

* perimetrul bazei împărţit la dublul înălţimii = 3,1416 (valoarea modernă a numărului pi. Arhimede, faimosul matematician grec care a trăit cu câteva mii de ani mai târziu, nu a ajuns niciodată mai departe de 3,1428).
* 50 de degete (unitate de măsură) din suprafaţa piramidei (aproximativ 125 cm) = o zecime de milion din axa polară a Pământului (este posibil ca vechii egipteni să fi avut acces la informaţia care indică , greutatea şi dimensiunile reale ale pământului. Ei cunoşteau deja forma acestuia, iar conceptul Pământului rotund aflat în spaţiu era predat studenţilor care învăţau pentru a ajunge preoţi).
* perimetrul bazei = 365.240 degete (sau numărul zilelor din an).
* înălţimea x 1.000.000.000 = distanţa aproximativă a Pământului faţă de Soare în timpul echinocţiului de toamnă.
* greutatea piramidei x 1 trilion = greutatea aproximativă a Pământului.
* perimetrul bazei x 2 = un minut al unui grad la Ecuator.


Lasă un comentariu