Istorie interzisă: a existat o a patra piramidă egipteană pe Platoul Giza – „Piramida neagră”! De ce astăzi ea nu mai există?


Există multe povești despre Egipt, multe dintre ele detaşându-se de povestea „oficială”. O astfel de poveste este spusă de un căpitan al Marinei Daneze care, într-una dintre călătoriile sale, și-a dat seama că Piramidele Egiptului de pe Podişul Giza nu erau de fapt 3, așa cum s-a crezut întotdeauna, ci că exista şi o a patra piramidă. În plus, această piramidă era de culoare neagră lucioasă. Multe teorii au fost prezentate în jurul acestei povești, în principal pentru că nu există dovezi ale unei mari piramide negre. Cu toate acestea, istoria și dovezile unei astfel de călătorii există și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu acea misterioasă a patra piramidă a Egiptului.

În anii 1700, Frederic Norden, un căpitan danez și explorator, a făcut notițe, observații și desene ample despre oameni, monumente faraonice, arhitectura din Egipt etc., care au fost publicate în cartea „Voyage d’Egypte et de Nubie” („Călătorii prin Egipt și Nubia”). La pagina 120 a cărții sale, Norden descrie misterioasa piramidă:

„Principalele piramide sunt în estul, sud-estul Podişului Giza (…) sunt patru, ele merită cea mai mare atenție a curioșilor (…) Două piramide mai la nord sunt cele mai mari și au cinci sute de picioare înălțime. Celelalte două sunt mult mai mici, dar au unele particularități (…) O a patra piramidă a fost făcută dintr-o piatră mai neagră decât granitul obișnuit și la fel de durabilă. Vârful său este făcut dintr-o piatră gălbuie. Voi vorbi mai târziu despre partea sa superioară, care se termină într-un cub. De asemenea, se află în afara liniei celorlalte piramide, fiind mai la vest”.

Cele 4 piramide sunt schiţate astfel în cartea exploratorului danez:

Cartea a fost publicată după ce Norden a murit, el creând desene din expediția pe care o condusese în Egipt. Datele din text i-au fascinat pe cercetătorii care vorbesc despre o glorioasă piramidă neagră la Giza. În carte, el descrie piramida ca fiind făcută dintr-o piatră neagră care era mult mai dură decât granitul.

Totuşi, cercetătorii și egiptologii, tind să respingă ideea unei a patra piramide negre la Giza, sugerând că este posibil să fi luat din greșeală una dintre piramidele numite „piramidele satelit ale lui Menakure” drept o a patra piramidă. Cu toate acestea, acest lucru contrazice tot ceea ce Norden descrie în cartea sa, deoarece o face cu atâta precizie încât chiar o indică pe hartă ca pe o a patra piramidă. De asemenea, detaliile pe care le oferă sunt atât de clare încât nu lasă loc de îndoială sau vreo invenție din partea exploratorului. Este evident că Norden văzuse o piramidă făcută dintr-o piatră mai dură și de o culoare neagră strălucitoare.

În mod ciudat, descrierea și ilustrațiile făcute de exploratorul danez sunt de o calitate extrem de surprinzătoare și poziționează a patra piramidă neagră la o anumită distanță de actualele trei piramide din Giza. Dacă a existat vreodată, unde a dispărut această a patră piramidă neagră?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock