Objekt 182 – buncărul nuclear abandonat al Iugoslaviei. Ce secrete putem găsi acolo?


Într-un videoclip postat pe YouTube, pe canalul Croatia, ni se prezintă un uriaş buncăr subteran de comandă, Object 182, un „NORAD” abandonat al Iugoslaviei. NORAD (North American Aerospace Defense Command / Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială) este o organizație înființată de Statele Unite în cooperare cu statul canadian, și reprezintă un sistem de control aerospațial și avertizare aerospațială pentru America de Nord.

Revenind la videoclipul YouTube, în descrierea sa ni se spune: „După ce am coborât scara de evacuare de 60 m (180 de picioare), am explorat uriașa facilitate. A fost construit pentru a menține pozițiile navale și ale avioanelor pe toată coasta iugoslavă, fiind ca şi centru de comandă în timpul unui război nuclear. O sală de război uriașă, cea mai mare parte intactă, avea hărți ca în „James Bond” și ecrane radar, împreună cu generatoare masive, barăci pentru până la 80 de angajați, alimentare cu apă, săli de relee, tot ce era necesar pentru a funcționa în subteran. Aţi explora pe aici?”

Ceea ce e interesant e faptul că fosta Iugoslavie avea multe facilităţi militare uimitoare, ca de exemplu aeroporturi situate în interiorul unui deal, care nu erau observabile din exterior, până la insulele false pentru nave militare.

Videoclipul YouTube îl puteţi viziona AICI.

Mai jos, câteva fotografii surprinse din acest buncăr.

 


Lasă un comentariu