Secretul Marii Piramide din Egipt (partea 1): ea nu a fost ridicată de faraonul Khufu în anul 2.500 î.Hr., aşa cum istoria oficială ne învaţă


Pe malul de vest al fluviului Nil, în Egipt, se află una dintre cele mai impresionante și mai vechi minuni ale lumii antice, marea piramidă de la Giza. Ea se crede că a fost construită ca şi mormânt, pentru a găzdui rămășițele faraonului Khufu, arheologii moderni susținând că piramida a fost ridicată în jurul anului 2500 î.Hr. Cu toate acestea, există cercetători care susțin că datarea piramidei și adevăratul ei scop sunt complet greșite.

Marea piramidă din Giza este unul dintre cele mai minunate și incredibile monumente de pe suprafața planetei. Curios, ea este și cel mai sofisticat monument, când vine vorba de design, inginerie și matematică. Marea Piramidă din Giza este o structură masivă formată din aproximativ 2.300.000 de blocuri de piatră care cântăresc de la 2 până la 30 de tone fiecare, existând chiar și unele blocuri care cântăresc peste 50 de tone. De fapt, vechii constructori egipteni au folosit atât de mult piatră pentru a construi marea piramidă din Giza, încât s-ar putea construi un zid în jurul planetei folosind piatră din piramidă.

Dar multe alte enigme înconjoară ceea ce este considerată a fi cea mai magnifică structură construită vreodată. Partea exterioară a piramidei a fost construită din 144.000 de pietre, toate bine lustruite, cu o grosime de aproximativ 100 cm și greutate de aproximativ 15 tone fiecare. Odată, pietrele care acopereau marea piramidă din Giza au fost atât de strălucitoare încât reflectau lumina Soarelui, făcând ca piramida să strălucească ca o bijuterie.

Dar, de unde știm că piramida a fost construită în jurul anului 2500 î.Hr. și că a fost ridicată de către faraonul Khufu? Se pare că datarea piramidei și asocierea cu faraonul Khufu se bazează numai pe dovezile găsite în 1837 de exploratorul britanic Richard Howard Vyse.

Dar sunt multe lucruri de luat în seamă. Din moment ce piatra de pe piramidă nu poate fi datată cu carbon radioactiv și nicio altă inscripție, cu excepția monogramei oficiale a faraonului, nu a fost găsită în interiorul piramidei sau în altă parte, datarea piramidei lui Keops este de contestat.

Nu cu mult timp în urmă au apărut noi dovezi care sugerează că descoperirea făcută de colonelul Vyse a fost, de fapt, una dintre cele mai mari farse din istorie, ceea ce i-a determinat pe mulți autori să pună la îndoială tot ce e legat de Khufu și piramidă. Există autori și cercetători care au îndrăznit să se împotrivească istoriei oficiale, sugerând că Vyse ar fi putut să falsifice numele lui Khufu însuși.

În anul 2014, doi studenți de arheologie din Universitatea din Dresda au reușit să facă rost de un eșantion de vopsea folosită în monograma faraonului Khufu și s-o ducă în Europa pentru a o analiza într-un laborator. Rezultatele au dezvăluit un adevăr șocant. Deşi eşantionul era prea mic pentru datarea cu radiocarbon, tehnicienii au reușit să determine că pigmentul de vopsea nu a fost folosit pe blocurile de calcar originale atunci când piramida a fost construită, ci a fost plasată acolo mult mai târziu. Ce înseamnă asta? Ei bine, pur și simplu, se sugerează că inscripţia nu a fost cea originală, ci că a fost adăugată la o dată mult mai târzie, dând naștere unei conspirații cum că Vyse a inventat întreaga ​”descoperire”.

Dar de ce cineva ca Vyse – care avea, evident, o pasiune pentru istoria Egiptului Antic – să facă așa ceva? Poate fi vorba de bani. În timpul expediției sale în Egipt, colonelul Vyse a cheltuit o avere de aproape 1,3 milioane de dolari pentru a descoperi adevărul din spatele Marii Piramide din Giza. Şi nu erau banii lui, ci ai altor investitori.

Unii experți au sugerat că Vyse, disperat că nu a găsit nimic în timpul costisitoarei sale expediţii, a decis să creeze „cartușul lui Khufu” pe pereţii camerei piramidei, stabilind astfel o dată inexactă pentru întreaga structură, care astăzi este pe larg acceptată de istorici și egiptologi, ce consideră că faraonul lui Khufu a fost constructorul piramidei, iar cartușul lui Vyse este autentic. Însă, autorul Zecharia Sitchin îl acuză pe Vyse, în cartea sa „The Stairway to Heaven”, că a falsificat rezultatele, din cauza determinării lui Vyse de a obține o descoperire majoră.

Continuarea articolului AICI: EXCLUSIV! Secretul Marii Piramide din Egipt (partea 2): a fost construită aceasta de patriarhul biblic Enoh, înainte de Marele Potop?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO