Deşi medicii îi consideră drept „bolnavi psihici”, schizofrenicii ar putea de fapt să trăiască în universuri paralele!

  •  
  •  
  •  
  •  

schizofrenicÎn fizica cuantică, obiectele pot exista în diferite stări în acelaşi timp. Astăzi, există psihologi care au o teorie interesantă despre schizofrenici, şi anume aceea că aceşti „bolnavi psihici” ar putea trăi în alte lumi paralele. Conform definiţiei date de specialişti, schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate. Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă.

Citez un articol interesant de pe site-ul Psychology Tomorrow, scris de Dr. Joseph Valks:

Ar putea schizofrenicii să trăiască în universuri paralele? Cum noi nu suntem conştienţi fizic de alte universuri, existenţa lor este pur teoretică. Obiectele cuantice pot exista în diferite stări, şi s-ar putea spune că fiecare stare aparţine unei lumi diferite; aceasta ar implica un multivers. Dacă teoria este corectă, atunci fiecare rezultat posibil al unei acţiuni este diferit într-un univers paralel. Ar putea schizofrenicii să perceapă mai mult de o singură stare la un moment dat?

Teoria stringurilor propune ideea că Universul nostru este asemenea unui balon, la fel ca alte universuri paralele; aceste universuri paralele pot intra în contact unele cu altele. Mulţi oameni de ştiinţă nu cred în existenţa multiversurilor, dar alţii cred că acest lucru este posibil din punct de vedere matematic. Aşadar, cine ştie ce se află dincolo de curcubeu?

Viaţa după moarte continuă într-un univers paralel, care, ocazional, interacţionează cu al nostru. Fenomene ciudate au fost raportate peste tot în lume, de la indivizi pronunţaţi morţi din punct de vedere clinic sau aflaţi foarte aproape de moarte. Aceste fenomene includ conştientizarea faptului de a fi mort, prin vederea trupului de deasupra sau urmărirea doctorilor şi asistentelor care încearcă cu disperare o resuscitare. Apoi, urmează o senzaţie de pace, de desprindere de această lume, şi intrarea rapidă într-un tunel, spre o lumină puternică. Aceşti oameni, care au trăit experienţe în apropierea morţii, au primit chiar informaţii despre natura Universului, înainte să se reîntoarcă în trupul lor.

O nouă idee psihologică, denumită „salt cuantic”, implică întâlnirea cu propriul eu într-un univers paralel. Necesită hipnoza, apoi trecerea printr-un tunel într-un univers paralel şi întâlnirea cu alte „eu-ri” din alte lumi. Când cineva se întâlneşte cu un alt „eu”, el ia din personalitatea acelui „eu”, iar trauma este vindecată. E ca şi cum ţi-ai repara stricăciunile sufletului din trecut. Acea persoană (care face călătoria în alte universuri paralele) ar putea să aleagă noi talente, de la alţii, înainte să se întoarcă prin portal la realitatea din ziua noastră.

P.S. Deşi pare o nouă idee în psihologie, „saltul cuantic” seamănă foarte mult cu abordarea şamanică, o veche practică străveche. Reconectarea cu diferite părţi ale sufletului sau ale eului, de care ne-am deconectat de-a lungul experienţelor de viaţă, văzută ca un fel de traumă, se numeşte „Regăsirea sufletului”. În reconectarea acestor părţi, cineva îşi poate descoperi punctele sale tari şi talentele proprii.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu