Marea Piramidă din Egipt a fost construită de o civilizaţie superioară necunoscută, în urmă cu 10.000 de ani, înainte de „Marele Potop” – susţine canalul TV „History Channel”

  •  
  •  
  •  
  •  

Un producător de la Hollywood susține că faimoasele piramide Giza din Egipt nu au fost create ca şi morminte și au fost de fapt construite cu mult înainte de ceea ce ne sugerează cărțile de istorie, spune cotidianul britanic Daily Star.

De sute de ani, piramidele egiptene i-au uimit pe istorici cu privire la structura lor complexă. Egiptologii cred că ele au fost construite cu ajutorul a 100.000 de oameni, servind ca şi mormânt pentru faraonul dinastiei a patra, Khufu, care a trăit între anii 2580-2560 î.Hr. Însă, conspiraționiştii susțin că oamenii din acele vremuri nu ar fi putut să realizeze asemenea construcţii colosale.

Într-un episod din 2019 din „Ancient Aliens”, serialul promovat de canalul TV „History Channel”, se sugerează faptul că piramidele egiptene ar fi putut servi ca şi imense „uzine electrice”. Kevin Burns, producătorul seriei TV,  a oferit un interviu  cotidianului „Daily Star”, susținând că interiorul celei mai mari structuri din complex – Marea Piramidă – nu ar sugera faptul că ar fi vorba de un mormânt. Iată câteva idei din acest interviu:

* Marea Piramidă nu poate fi vreun mormânt, neavând nici hieroglife în ea. Nu s-au găsit niciodată cadavre în interiorul lor. Faraonii egipteni au fost găsiți sub pământ, nu în piramide.

* Interiorul Marii Piramide este o structură extraordinar de sofisticată. Are ziduri de granit, unde pietrele sunt asamblate extrem de precis. Pietrele nu sunt tăiate manual.

* Teoria cea mai convingătoare este aceea că Marea Piramidă a fost o structură construită înainte de Marele Potop, cam cu 10.000 de ani în urmă.

* Marea Piramidă pare a fi o structură care nu se potrivește cu tehnologia vechilor egipteni. Ea ar fi putut fi construită de o civilizaţie umană sofisticată, care a existat înainte de Marele Potop.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): dailystar.co.uk


  •  
  •  
  •  
  •