S-a descoperit misterul construcţiei piramidei lui Keops

506

piramida3Un francez pare a fi descoperit mistrerul construcţiei Marii Piramide egiptene – Piramida lui Khufu. Piramida pare a fi fost construită cu ajutorul unei rampe în formă de spirală menită să înlesnească transportul blocurilor de piatră până la locul lor în cadrul construcţiei.

Marea Piramidă, construită în urmă cu 4500 de ani de către Khufu, supranumit şi Keops,  i-a uimit pe cercetători datorită modului de construcţie. Aceasta a fost construită cu ajutorul a 3 milioane de blocuri de piatră, cântărind în total  peste 2.5 tone. După opt ani de studiu asupra subiectului, arhitectul Jean Pierre Houdin şi-a făcut publice studiile care includ chiar şi o schiţă tridimensională care arată cum a fost construită piramida de la Giza, de lângă Cairo.

Cea mai populară teorie a fost aceea conform căreia egiptenii, care au lăsat foarte puţine urme ce ar putea să ajute arheologii şi alţi cercetători să decodeze secretul construcţiei,  au folosit rampa externă pentru a construe piramidă. Jean Pierre HoudinHoudin a afirmat că a ajuns la această teorie după ce a luat în considerare folosirea uneltelor din cupru şi piatră, predominante la acea vreme, granitul şi blocurile de calcar, locaţia piramidei, puterea şi inteligenta muncitorilor.

Conform teoriei acestuia, vizibilă în mediul virtual în format tridimensional, constructorii piramidei au instalat o rampă externă pe care au folosit-o pentru construcţia primilor 140 de metri, apoi aceştia au construit o rampă internă sub formă de tirbuşon pentru a finaliza ultimii 450 de metrii de structură.

Houdin susţine şi ideea conform căreia Camera Regelui a fost construită cu ajutorul unui sistem de greutăţi şi contragreutăţi. Următorul plan al cercetătorului  este acela de a-şi verifica teoriile cu ajutorul unor teste non invazive.