Acum câteva mii de ani, oamenii realizau aliaje de înaltă tehnologie! Erau „proşti”, nu?


Într-un articol din 2014 – Tehnologia actuală încă nu e capabilă să producă faimoasele săbii de samurai, realizate dintr-un aliaj de oţel superior! Japonezii le produc de peste 3.500 de ani! – arătam că săbiile samurailor japonezi, realizate încă din anii 1500 î.Hr, au un oţel înalt aliat cu wolfram şi crom, superior oţelului standard devenit celebru, fabricat astăzi în Suedia.

La Chou-Chou (în provincia Kiang Son din China), în mormântul generalului Ciu-Su (265-316 d.Hr.) din epoca dinastiei Tsin au fost descoperite catarame de centuri din aliaj de aluminiu (85%), cupru (10%) și mangan (5%). Ceea ce dovedește că metalurgiștii chinezi cunoșteau obținerea aluminiului din bauxită la temperaturi foarte ridicate, reducerea termică, precum și celelalte procese electrochimice necesare fabricării aluminiului. Dar acest metal a fost obținut (pe cale chimică) de Oersted abia în 1825, iar procedeul industrial (electroliza) a fost perfectat doar în secolul XX.

În Peru s-au găsit podoabe de platină extrem de vechi. Dar platina nu poate fi topită și prelucrată decât la temperaturi foarte mari, fuziunea sa producându-se la peste 1800° Celsius!

În curtea unui templu din Delhi (India) se găsește un pilon de fier, alcătuit din câteva bucăți sudate, înalt de 7,5 m, cântărind 6 tone și având vechimea de câteva mii de ani. Stâlpul Kupt Minar nu a ruginit și este intact, pentru că aliajul de fier din care este realizat nu conţine fosfor sau sulf şi, deci, nici ploile, nici chiar poluarea acidă nu l-a putut eroda.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock